Enflasyon: Bir ülkedeki tüm mal ve hizmet alımlarındaki fiyatların ortalama artışıdır. Fiyat artışı: Bir mal veya hizmetteki fiyatın sürekli ya da bir veya birkaç kez artışı demektir. ..
Enflasyon: Bir ülkedeki mal ve hizmet alımlarındaki ortalama fiyat artışıdır. Devalüasyon: Bir ülkenin para biriminin yabancı ülke para birimleri karşısındaki değer kaybıdır. Bu kav..
Geçtiğimiz günlerde Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poor’s (S&P), Türkiyenin notunu durağandan (BB+), negatife çevirdi (BB-). Önce bu konu hakkında bir bilgi verelim..
Bir ülkenin dış borç yükü, sanıldığı gibi sadece devletin borç yükü değildir. Çünkü borçlu gerçek veya tüzel kim olursa olsun borç, o ülkede yaşayan insanların sırtına biner. Ülkemizin süpe..
Makro iktisadın en kafa karıştıran konularından birisi, Faiz Dışı Fazla kavramıdır. Bu yazımda, ekonomiyle ilgilenen ancak temel iktisat bilgisi yeterli olmayan okuyucu için, bu konuyu anlaşılır bi..
Bir ülkenin ekonomisinin dışa bağımlı hale gelmesi, kendi iç ekonomik ve mali yapısındaki sebepler nedeniyle olur. Şöyle ki bu durum, klasik ithalat-ihracat teorisinin dışındadır. Örneğin b..
Ekonomisi dışa bağımlı ülkelerin en büyük açmazı, İkinci Dünya Savaşı’ndan hemen sonra imzalanan Bretton Woods antlaşması ile Dünya rezerv para birimi olan ABD Doları’nın, kendi ulusal para birimle..
AKP’li ekonomi büyüklerimizin on yıldır uyguladıkları siyasetin ülkeyi nasıl bir ekonomik açmaza soktuğu artık saklanamayan ve sürekli yazılıp konuşulan bir gerçek. Kısaca değinmek gerekirs..
Tarih yazıları, benim için biraz zahmetli oluyor. Bu yüzden ekonomi yazılarına biraz ara vermiştim. Umarım yazdığım ikinci tarih dizisini takip eden okuyucunun, takdirini kazanmışızdır.
Son zamanlarda özellikle siyaset ve iktisat çevrelerinde oldukça taraftar bulan bu asılsız iddianın, özellikle Türkiye gibi ekonomisi dışa bağımlı ülkelerin başlarına ne işler açtığı, komşumuz Yuna..
1968 Afyon doğumluyum Antalya'da yaşıyorum. Antalya end. meslek. lisesinden sonra Anadolu Ünivers..