Yaratılışçılar, doğadaki değişim-dönüşümlerin tepedeki kutsal bir yaratıcılık sistemi tarafından olduğunu savunurlar. Evrimciler, fizikçiler ise doğadaki değişim-dönüşümlerin varlıkların ra..
Yaratılış efsanelerinde, insanın cennetten kovulmasının nedeni olarak gösterilen yasak ağaçtan yedikleri yasak meyvedir. Birçok literatürde memnu meyve olarak geçer. Bu meyve çoğu bilgilerde Elma o..
Gerçeği ararken – 4 – Elimizde fenerle güpegündüz gerçeği aramaya çıktık ya, bu gün ayağımıza –düşünce- takıldı. Bir konu ile tanıştığınızda, o konu hakkında zihninizde düşünsel bir..
Gerçeği aramak pek tabii ki çoğunluğun seçebileceği bir durum değildir. Çünkü bu çaba için uyanmak gerekir. Çalışmak gerekir. Hazır bir ömür boyu gölgede uyuklamak varken, her olayı – durumu – kend..
“Etrafınızda olan biten hiç bir şeyi kişisel algılamayın. Örneğin biri size aptal demiş olsa bile, bu sizi değil karşınızdakini ilgilendirir. Çünkü herhangi biri sizin aptal olduğunuz yargısını ort..
Bilmek ve İnanmak… İnsanlık beklide var olduğundan bu yana bu iki durumu tartışıyor. Başlangıçta bilmekle inanmak arasında büyük bir fark yoktu. Görmek demek inanmak, inanmak demek bilmekti..
Bütün varlıklar iki temel içgüdü ile donatılmıştır. Varlığını korumak Üremek Üreme içgüdüsü hemen hemen bütün varlıklarda aynıdır. Amaç neslin devamıdır. Bir anlamda “ben” i..
İnsan yaşamının her anında çelişkilerle karşılaşıyoruz. Bu çelişkiler yumağı giderek sanki yanlış giden bir şeyler değil de, hayatın kendisi oluveriyor. Günümüzde teknoloji sayesinde evrenle ilgili..
İnsanoğlu var olduğundan beri iki alanda hep açtır. Birisi midesi, diğeri bilgi. Bu iki alanda açlığını gidermeye çalışmaktan başka da fazlaca bir endişesi ve çabası yoktur. Mide konusu çok acil ol..
Ölüm; Hepimizin konuşmayı en az sevdiğimiz konu. Ancak hayatımızın olmazsa olmaz bir parçası. Bu yüzden yeterince tartışılması gerekiyor. Yaşam süremiz bitiyor ve ölüyoruz. Sonra ne oluyor?..
Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..