Soğuk bir kış günü Çemberlitaşsokaklarındayım, ortalarda kimse yok, in cin top oynuyor adeta. Bu soğukta dışarıda ne mi arıyorum? Yeni bir lezzet durağı keşfindeyim, adı Mardinli Seyhmus. Bu ara so..
Topkapı Kültür Mahallesi'ndeki Zinnet restoran İstanbulluları Orta Asya yemek kültürü ile tanıştırarak şehrin gastronomi dünyasına renk katıyor. Doksanlı yıllarda Trakya Otogarının meş..
İpek Yolu’nun geçmişteki önemli kavşaklarından birisi olan Beypazarı; konakları ve yöresel mutfağıyla bozkırın içinde saklı bir vahayı andırıyor. Beypazarı güveci, yaprak sarma, 80 katl..
Zarif rönesans pallazo’ları, şatafatlı barok kiliseleri, heybetli meydanları, hayranlık uyandıran çeşmeleriyle medeniyetini tarihinden alan görkemli bir kent Roma. Kışın yavaş yavaş ved..
Yolu Trakya’nın şirin ili Tekirdağ’dan geçenler, sahil yolu boyunca sıralanmış köftecilerde bu lezzeti tadıp gerçek Tekirdağ Köftesi yediğini düşünerek yollarına devam ederler. Oysaki gerçek le..
Geçtiğimiz sene Taksim’deki Zarifi restoranda gerçekleşen, su hakkında yeni bilgiler edindiğim su panelini bugün sizler ile paylaşmak istiyorum. Panelde Nestle, Sırma, Erikli, Pınar Sakarya..
Sofram Balık seçici damakları renkli ve lezzetli bir yolculuğa çıkartıyor. Bir sonbahar günü İstanbul’dan kent merkezinden biraz uzaklaşıp Selimpaşa’ya doğru yola koy..
On altıncı yüzyılda Fransız keşişlerin tesadüfen keşfettiği şampanya günümüz yılbaşı kutlamalarının vazgeçilmezi oldu. Şampanya’nın ilginç bir keşfediliş hikayesi var. Şiddetli kışların..
Bir Kayserili bir aile mekânıişlettiği mantıcının müdavimleri daha çok öğlen yemeği için İş kuleleri yakınlarından gelen çalışanlar. Çömce’nin 5-6 masalık küçük bir salonu var. Mekânın sahibesi Kay..
Boşnakların yoğun olarak yaşadığı Bayrampaşa Yıldırım Mahallesindeki Mirza Boşnak lezzetleriyle tanışmak isteyenler için güzel bir adres. Boşnak bir baba ve kızının beraber işlettiği sa..
Milliyet Blog