Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '16

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

ABD neden doğru başkanı seçti?

ABD neden doğru başkanı seçti?
 

Dünyanın gündemi benim gündemim değil. Hiç bu yazıları da yazmam. Bu gündemle başka şeyleri anlatmak istersem ancak…
 
ABD doğru başkanı seçti. Hillary Clinton tecrübeli, ayakları yere basan, sağduyulu, barış yanlısı. Trump malum. Normalde Hillary seçilmeliydi. Bizi de yakan bu yanılma zaten. Niye Hillary seçilmeliydi ki? Hillary durgun deniz, Trump rüzgâr. Biz hep konuya “bize bir şey olmasın” mantığıyla bakıyoruz. Kazanmanın/ileri gitmenin böyle bir mantığı yok. Dikkat edin dünyayı hep deliler/çılgınlar değiştirmiştir.
 
Hillary tecrübeliymiş. Tecrübe dezavantajdır bir kere,  her şeyi korkarak yaparsın. ABD’ye bir şey olmasın diyenlerle ABD uçsun diyenler karşılaştı, uçsun diyenler kazandı. Ben Türk siyasetiyle ilgili yok bilgiliymiş tecrübeliymiş bu tür insanları atın gitsin diyorum, heyecanlı gençleri getirin. Bana Haymana sokaklarına kaldırım döşemeliyiz diyen adam lazım değil.
 
Trump’un söylemleri uçukmuş, dünya barışını tehlikeye sokarmış. Neden söylediğine baktınız mı, gerekçe eylemi meşru kılar.  Dünya sakin olalım masallarıyla kurtulmaz. Dağları aştığın zaman dağlar engel olmaktan çıkar.
 
AKP’nin eleştirilen bu sert politikaları yine de işe yarıyor; neden acaba? Sert politika uygularsanız ülkedeki diğer sertliklere engel olursunuz, çakallar başını kaldıramaz. Bizim derdimiz hükümetin sert politika uygulaması değil, içeriğinin yanlış olması; doğruyu yap kafama sopayı vurarak yap! AKP’nin kendisi yanlış, yöntemi değil.“tecrübeli, ayakları yere basan, sağduyulu, barış yanlısı…” Allah göstermesin, itler köpekler bizi yer valla!
 
ABD yarı demokratik bir ülke… Fakat demokrasi pısırığı, barış mıymıntısı değil.  Avrupa’da her şey yolunda gider ama Avrupa ileri gitmez. ABD’de bazı şeyler yolunda gitmez ama ülke hep ileri gider. Çünkü Avrupa barışı yeşil çimenler üzerine uzanmak olarak görüyor. Oysa ABD’nin özgürlük anıtına mızraklar saplanıyor. Dünya ABD’nin dediği gibi, yeşil çimen masal. ABD barışı Hillary’nin şiir okumasıyla değil, Trump’un masaya yumruğunu vurmasıyla sağlar.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 290 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..