Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '10

 
Kategori
İzmir
 

Adana-İzmir Hattıdan Canlı Blog Yayını

Adana-İzmir Hattıdan Canlı Blog Yayını
 

Adana-İzmir ana kara yolu hattının Ereğli durağından başlayan bu geceki otobüs yolculuğum, Karapınar-Konya arasında devam etmekte şu an. Mobil internet erişimim ve dizüstü bilgisayarım sayesinde, seyir halindeyken, oturduğum koltuktan izlenimleri aktarabilmekteyim.

Yola çıkarken bu gece aslında, baya bir tedirgindim. Çünkü Ereğli'de, sabah saatlerinde başlayan etkili kar yağışı gecenin ilk saatlerine ve ben otobüsüme binene kadar aralıksız devam etti. Şehir içindeki kar kalınlığı beş santimetreyi buldu ve akşam haberlerinde Konya ve çevresine ait birkaç olumsuz yol durumu haberi de yayınlandı.

Saat: 23,14

Konya'ya yaklaşmaktayım. Ve Ereğli-Konya arasındaki etapta en ufak bir olumsuz hava ve yol şartı ile karşılaşmadık. Hava sıcaklığı dışarıda sıfırın altında iki derece civarında. Ve açık. Görünen o ki sabaha karşı ayaza çekecek. Don ve buzlanma olma ihtimali yüksek.

Bu nedenle gecenin ilerleyen saatlerinde ve özellikle sabaha karşı çok daha dikkatli olmak zorunda, yollarda seyir halinde olanlar ve olacaklar.

Şarjım müsaade ettiği sürece burada olmaya devam edeceğim dostlar.

Saat: 23,28

Şu anda Konya şehir merkezindeyiz. Buraya ne kar uğramış, ne de yağmur. Heryer kupkuru ve o haşin bozkır ayazı, otobüsün içinden dahi hissedilebiliyor. Hava sıcaklığı dışarıde sıfırın altında bir derece.

Saat: 23,40

Bilgisayarımın şarjı bitmek üzere. İlk mola yerinde depomu takviye edeceğim inşallah. Kalan az şarjımı da acil durumlar için ihtiyatta bekletmek istiyorum. Siz yazın dostlar, açar açmaz cevap vereceğim.

Yolun Sonu:

Maalesef ki şarj probleminden dolayı devamını ancak yolun sonunda getirebilmekteyim. Ereğli^yi çıkar çıkmaz kesilen kar yağışı Akşehir'de yeniden başladı. Oldukça da etkili yağmaktaydı. Felç etmese de karayolu ulaşımını olumsuz etkilediğini söylemem mümkün. Ama Akşehir'i birkaç kilometre çıktıktan sonra yeniden bıçak gibi kesildi yağış.

Aracın içindeki, dış hava sıcaklığı göstergesi en düşük rakamı Şuhut civarında gösterdi. Sıfırın altında beş dereceyi gördüm. İzmir'e yaklaşarak ısının artmasını beklemekteydim doğal olarak. Ancak Belkahve'de eksi bir, İzmir çukuruna indikçe de en yüksek artı bir derece görüldü. Anladım ki hava ciddi anlamda soğuk, kış gerçek manada gösterdi yüzünü.

İzmir bugün günlük güneşlik. Ama bu bir yalancı güneş haberiniz olsun. Resmen ısırıyor soğuk.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..