Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Afrika’da açlık muhabbeti fazla dillendiriliyor; hayatın gerçeği olsa da insanların onuru kırılır

Afrika’da açlık muhabbeti fazla dillendiriliyor; hayatın gerçeği olsa da insanların onuru kırılır
 

Dünya medyasında Afrika’daki açlık resimleri Afrikalı olmadığım halde beni bile rahatsız ediyor. “Onlar alışık” Utanca alışılmaz. “Utanılacak bir durum yok, hayatın gerçeği” Ondan utanmazlar zaten,  aşağılayan merhametinizden…

Afrikalı olsaydım başım dik yürüyemezdim her halde; özellikle açlığın olduğu ülkeler. Kapitalist dünya un bulamacını bile acıyarak veriyor. Küçümseyen, zavallı gören bu tavırlar karşısında mideleri aç yürekleri tok Afrika çocukları “Böyle kurtulacağıma ölsem daha iyi” diyordur.

Paylaşım sitelerinde ölmek üzere olan Afrikalı minicik bir çocuk ve az ötede onun ölmesini bekleyen akbaba. Siz Afrikalı bir çocuk olsanız bu resmi görünce ne hissedersiniz! Bu resmi çizenin inşallah eli kırılır. Yerin dibine batsın sizin merhametiniz! Sabah sabah Kerim Korkut’u delirttiniz!

Yok mu bunun daha böyle insanları rencide etmeden yardım etme yolu. TV’lerde gösterip Afrika’da açlık gerçeği dünya medyasında yer alınca hani konuya ilgi artar, Afrika’ya yardım yağar düşüncesi doğru ama araya başka şeyler de sıkıştırılıyor maalesef.

Ya ölecekler ya da başları eğik yaşayacaklar. Konu nazik, yardımların o ülkelerde tembelliğe neden olduğunu bile söyleyemiyoruz. Artı Afrika’nın her tarafı aç değil ve bazı ülkeler de hiç ilgileri olmadığı halde dünya medyasındaki Afrika açlık muhabbetinin muhatabı oluyorlar. Bir diğer konu –Türkiye’de de var maalesef bu- kendi çok bir halt olmuş gibi Afrikalıyı beğenmez, aşağılar, dalga geçer. Varlıkta yaşamak kolay, yoklukta ayakta duran o insanlar senden benden daha onurlu. Dünyayı bu tavrından dolayı kınıyorum!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..