Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ocak '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aşk, velihat ve imparatorluk

Aşk, velihat ve imparatorluk
 

ulaşılmazı istemek
sesini duyduğunda içinin titremesi
ilk defa istedigini alamamak
başkasının oldugunu bile bile sevmek...

Bunları yazan küçük bir lise öğrencisi. Nasıl bir aşk yaşamıştı kendi içinde? Şimdi yaşım ilerledikçe daha iyi anlıyabiliyorum onu.

Yaşıtlarından farklıydı. İzmir'de varlıklı bir ailenin tek erkek çocuguydu. O bir velihattı...

İzmirde doğmuş, büyük bir evin içerisinde yetişmiş, hep denizi görürmüş odasından. Davetlerde gittikleri yerlerde hep bir misyon yüklenmiş ona. Hiç arka mahallede oturan çocuklarla top oynayamamış. Babasından bisiklet istediginde ona İzmir'in en iyi bisikleti alınmış. Herkes arkadaşlarıyla gezerken o dadısı ve korumalarıyla gezermiş. Orta okulda özel hocalar, yemek eğitimleri, yabancı dil kursları almıs. Lisede herkes servisle evine yüksek sesle şarkı söyleyip camlardan sarkık vaziyette dönerken, o siyah bir Bmw'nin içinde evine koruması ve şöförüyle dönermiş.

Siyah camların ardında dısarıyı izlediği gibiymiş hayatı. Hep yanlız kalmış Velihat bu yüzden hep okumuş hep okumuş, kitaplarda aramış gercek hayatı. Sınıfında arkadaslarıyla iyimis hatta en cok sevılenler arasındaymıs ama hafta sonları onlarla çıkamadığı için hep eksik kalıyormus bir takım şeyler. Çünkü hafta sonlarında Velihat söz hakkı olmasada daha yönetim kurulu toplantılarına katılırmış. Daha kücükken biliyormus Enflasyonu, stogu, deflasyonu ve risk yönetimini.

Derken ne olduysa o zamanlar olmuş. Bir kız aniden ona Sen niye bu adamlarla geziyorsun istersen hafta sonu birlikte sinemaya gidelim demiş. Bizim velihat heyecandan hafta sonuna kadar uyuyamamış ama bu heyecana velihatın zor hayatına kız üç ay dayanabilmiş. Velihatımız bu süre icersinde kitaplarda okuduğu AŞK ile tanışmış ve hemen ardından aşkın getirdiği hüzün ile...Derken lise bitmis Velihatın içi hala o heyecanla doluymuş, çünkü doyamamış aşkına.

Okul biter bitmez Velihatlığın prestiji olarak kabul edilen bir kavram girmiş hayatına. Yurt dışında eğitime gönderilcekmiş bizim Velihat. İstemedigi ve her zamanki gibi secmediği bir eğitime... Fakat bu gidiş imparatorluğun devam etmesi için olsada çöküşünü hızlandırmış.

Velihat orada bulunduğu altı ay içinde hayatının kararını almış ve çökmesin diye herşeyden korunan imparatorluğu çökeltmek için geri dönmüş. Çünkü o imparatorluk hayatının aşkını almış elinden.

Herşeyi bırakıp red edip kendi vatanında diğer akranları gibi hayata başlamış...

Bu gidişin 8. yılında velihat hala o gerçek aşkı arıyormus; İmparatorluk ise çökmeye devam ediyormuş hemde kendi kusursuzluk silahları ile ....

 
Toplam blog
: 8
: 474
Kayıt tarihi
: 23.01.08
 
 

1982 İzmir doğumluyum.. İlkokulu karsıyak cumhuriyet ilkoklunda okudum... Orta okul ve liseyi ege ko..