- Kategori
- Yemek - Mutfak
Ayva, elma, armut ve mandalina reçeli/2008
Olacak bu iş dedim kendi kendime…
Hafta sonu eve biriktirdiğim; mandalina, elma, armut ve ayva’dan reçel yapacağım!
Oldu da...
Dün akşam iki kilo şekeri aldım tencereye üzerini geçene kadar su koydum ve ocağa bıraktım. Diğer yandan ayvayı soyup küp küp doğradım ve haşladım.
Elmaları ve armutları da… 6 yeşil elma, 4 armut, 3 mandalina…(hepsi naturel hepsi ekolojik;hepsi köylü)
Şerbet koyulaşınca önce elmayı, sonra mandalinayı en son da armutları attım şerbete aralarda 3-4 dk vardır. Biraz pişince haşlanmış süzülmüş ayvayı ve çekirdeklerini koydum.
İki saat kaynadılar hemen hemen amma en son yarım saat ateşi iyice kıstım; bir limonu sıktım ve biraz daha kaynayınca kapadım.
Sıcak sıcak kavanozlara koydum.
Biri resimde diğerleri de resimdekiler gibi 3 kavanoz çıktı.
Müthiş olmuşlardı. Ayva koksusu hemen hemen hepsini bastırmıştı ama ağza alınca elma ve ayva ve armut ayrılıyordu…
Rengi de muhteşem olmuş gerçekten.
Başardım bu kez tavsiye ederim. Sanırım ben fark yaratıyorum...