Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Aralık '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Başbakanı ve hükümeti kutluyorum

Başbakanı ve hükümeti kutluyorum
 

Sınır ötesi harekat çok başarılı gidiyor. Başbakanı kutluyorum.


AK Parti Hükümetini ve Başbakanı devamlı eleştiririm. Bu demek değildir ki doğru yaptıklarını da eleştireceğim. Sınır ötesi harekat ile ilgili şimdiye kadarki tutumlarını methetmem gerekiyor. Çok doğru işler yapıyorlar.

Meclis'ten yetkiyi alır almaz kullanmadıkları için muhalefet parti yetkilileri tarafından eleştirildiler. Aynı insanlar şimdi niye sessizler? Anlaşılması güç. Muhalefette bulunmak demek her şeye muhalefet etmek anlamına gelmemeli. Ama bizde maalesef bu anlamda.

MHP lideri meydanlarda ip attı Öcalan'ın idamı için, sert eleştiriler yaptı. CHP lideri Deniz Baykal ona keza. Hep eleştirdi. Alternatif çözüm yolları önermedi. Meclis'ten alınan tezkere yetkisinin hemen kullanılmamasını da eleştirdi. Başbakan Erdoğan'ın ABD Başkanı BUSH ile görüşmesini ondan icazet almak anlamında değerlendirdi.

Kıbrıs harekatı yapılmadan önce Ecevit de ilgili ülkelerin başkanları ile görüşmüştü. Hatta ilk müdahale isteği 6. Filo İzmir limanına demirleyince sonuçsuz kaldı. Daha sonra ABD'nin Afyon ekimi yasağı ve bazı istekleri kabul edilince gerçekleşti. ABD'nin istediği anda da durduruldu.

Bu işler öyle kolay olmuyor. Dünya'da yalnız yaşamıyoruz. Kendi kafamıza göre hareket edersek haklı davamızda haksız çıkabiliriz.

Neticede Erdoğan Hükümeti'nin sınır ötesi harekatı çok büyük bir politik ustalıkla organize ettiğini görüyorum.

Muhalefet ses çıkarmıyor. Zira sınır ötesi harekatlar başladı. Hem de Dünya ülkelerinin hiçbirinin itirazına maruz kalmadan. ABD'nin desteği ile. ABD'nin desteği şart mıydı? Tabii ki şart. Bugün Irak'ta kukla bir hükümet var. Dizginler ABD'nin elinde. Irak demek ABD demek gibi bir şey.

Hükümet'in Genelkurmay ile uyum içinde olması da çok sevindirici. Hiçbir anlaşmazlık yaşanmıyor. Kahraman ordumuzun mensupları bu çapulculara haddini bildirecek. Artık analar, evlatlarını askere gönderirken "Acaba sağ salim tezkere alacak mı" endişesiyle geçirmeyecekler günlerini. Sevgili Zeynep Gülay Kibaroğlu da rahat uyuyacak. Geçenlerde askere gönderdiği evladının hayatından endişe etmeyecek.

Erdoğan Hükümeti PKK teröristlerine sağlanan dış yardımların kesilmesini sağlamak üzere. Güneydoğu Anadolu'da evlatları dağda olan ailelerle de temaslar kurulup ikna çalışmaları yapılıyor. Zamanla daha değişik önlemler de alıp terör örgütüne katılımları engelleyeceğinden eminim. Zamanla çökertilecek bu kalleşler.

Kürt asıllı vatandaşlarımın bir bölümünün bu güzel ülkeye düşmanca duygular beslemesinin de ortadan kalkması için bir şeyler yapacaklarına eminim.

Kısacası AK Parti Hükümeti'ni ve Başbakanı terörle mücadelede başarılı bulduğumu belirtmek istiyorum. Çok mantıklı ve planlı bir şekilde gidiyorlar. Şu türban mürban meselelerini de abartmasalar, kadrolaşmaayı durdursalar vallahi AKP sempatizanı olacağım.

Tebrikler Sayın Başbakan! İyi gidiyorsunuz! Terör belasını ortadan kaldıracağınıza inanıyorum.

Hepinize hayırlı bayramlar!

Mustafa Mumcu 18 Aralık 2007 20:40

 
Toplam blog
: 324
: 2811
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

06. 06. 1945 İzmir doğumluyum ve İzmirli olmaktan da gurur duyuyorum. 1968 yılında birkaç yıllığın..