Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

kevser şekercioğlu akın

http://blog.milliyet.com.tr/kevser

17 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Belirsizliğe beklemek

Belirsizliğe beklemek
 

Aydınlık bekleyişlere diyorum


Belirsizliğe beklemek. Sonuçlar hakkında bütün ayrıntıları en ince detaylarına kadar sıralamak büyükten küçüğe doğru. Olursanın getirileri-götürüleri, ihtimallerin güzellikleri yanında olmazsanın iyi yönlerini de sıralamak sırasıyla. Amaç her iki sonuç için kendini hazırlama çabası mı? Kesinlikle hayır.

İnsanca bir telaş bütün evde, hareketsizliğe mecbur bir şekilde çekmece temizlikleri. Beyninde de paralel bir eylem. Uykuda bile dinlenme yok son zamanlarda. Her an firar edebilir tüm akıllılıkların, hazırlıkları tamamlandı. Beyaz girintilerdeki görünmeyen tozların hepsi silindi, bütün hesaplar tamam başkalarıyla. Hala kendiyle hesap tutturamadı.

Yüreğinse her sonuca her an ağlamaya hazır. Bütün antenleri açılmış, herkes hakkında yorumlar yapabilir. Bir tek kendine yetmiyor ne bildikleri ne de hissettikleri. Yine görüntüler ve kişiler karışmış, karmakarışık sabahlara açılıyor gözleri. Rüyada mı yoksa hayatta mı unutur oldu anları. Anlar da bekleme var. Sevinçli telaşların arasından pırt diye fırlıyor bir karamsarlık. Bir çekmece yeni toparlanmış, öyle bir düzendeki sanki hiç dağınıklık görmemiş, hiç kapılar kapanmamış, hiç rutubet olmamış, hiç....

Tam da alışmışken tam da savaşa hazırlanırken, ikna-güç-karar tamamken, tam da... Ne demiştin; Karar da kader de Yaratanın. Bir şey olur günün birinde bütün ezberlerin bozulur, yeniden başlarsın hayatın merdivenlerini çıkmaya. Tutarsın kendini kalabalıklar içinde, ne gözyaşı ne de bir avaz gösterirsin kimseye. Sen de insansın, nasıl saklanır üstesinden gelemediklerin üstüne üstüne gelirken... Uzun yürüyüşlerde süzülür gözlüğünün altından bulutlara yolladığın özlemler. Bazen karışır aklınla yüreğin, en çok kime ağlarsın?

Bazen de, yarının içinde güzel bir haber saklıdır kim bilebilir ki! Olanın ya da olmayanın en hayırlısı ile adımlarda bir telaş, sessiz bir bekleyiş belirsizliğe. Belirsizliğe bile umut küfeleri yüklenir yürek. Belirsizlikler de netleşir, bunun bile süresi bellidir yeter ki taşıyacak güç olsun. Nasıl davranır hiç bilmediğine ya da çok iyi bildiğine... Provası var mı hayatın? Yarın olacaksa eğer ve eğer ben olacaksam yarında ne olursa olsun yürüyecek bu ayaklar izin verildiğince. Yarın açarsam gözlerimi eğer kimbilir hangi büyük konuşmalarımı yutacağım? Kimbilir hangi isteklerim olacak koşar adımlarla?

Belirsizliğe beklemek bile güzelmiş kimi zaman, çoğu zaman, geçmek bilmese de zaman...

 
Toplam blog
: 374
: 869
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

1965 Akçakoca doğumluyum. Evli ve dört kız annesiyim, küçük bir kızın  anneannesiyim. A.Ü. Halkla..