Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '12

 
Kategori
Futbol
 

Bence yeneriz

Bence yeneriz
 

17. Mart. 2012, Cumartesi günü Fenerbahçe ile yine bir Derbi maçı oynayacağız…

Ama bu Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi maçından korkanlar Fenerbahçeliler… Esasen, diğer takımların da gözleri bu iki takımın üzerinde. Bakalım mahallenin horozu kim olacak, diye. Aslında Galatasaray Aslanlığını çoktan ilan etti de kimse üzerine alınmak istemiyor.

Elbette her iki tarafın da güvendikleri kozları var. Her iki tarafın da avantajları, dezavantajları var. Fakat bana göre bu kez Galatasaray avantajlı ve favori…

Kaleciler : 1 Aykut ERÇETİN; 25 Fernando MUSLERA; 86 Ufuk CEYLAN (DEFANS ) : 3 Çağlar BİRİNCİ; 5 Gökhan ZAN;17 Tomas UJFALUSI; 20 Serkan KURTULUŞ;22 Hakan BALTA ; 26 Semih KAYA; 27 Emmanuel EBOUE; 76 Servet ÇETİN(ORTA SAHA) 6 Ceyhun GÜLSELAM; 7 Aydın YILMAZ;8 Selçuk İNAN; 10 Felipe MELO; 11 Albert RIERA; 18 Ayhan AKMAN; 21 Yiğit GÖKOĞLAN; 35 Yekta KURTULUŞ;50 Engin BAYTAR; 52 Emre ÇOLAK; 55 Sabri SARIOĞLU(FORVET)9 Johan ELMANDER,15 Milan BAROS: 19 Mehmet BATDAL; 77 Necati ATEŞ; 90 Sercan YILDIRIM….

Galatasaray’ın en büyük avantajı ne yaptığını bilen, ve takıma hakim olan Fatih Terim gibi bir Teknik Direktöre sahip olması. Fatih Terim, Terim’liğini gösterdi; takımı aldı ta başa çıkardı. Bu gidiş belli ki Şampiyonluğa doğrudur. Takımın içinden bazı bozuk sesler çıksa da (Son zamanlarda Melo’nun yaptığı gibi…) Terim, hiç merak etmeyin bu işleri bir güzel bu işleri yapar yakıştırır. Fatih Terim’in en önemli özelliği de inandığı antrenörlerle çalışmasıdır. Birlikte bir ekip oluşturmakta  fevkalade mahirdir. Ve teknik ekibiyle her zaman gayet iyi anlaşır; onlara istediklerini çok iyi anlatır… Bu bakımdan Galatasaray en sorunsuz takımlardan biri gibi gözüküyor… Sorun çıksa bile en kısa zamanda çözülebiliyor . Fakat ne yazık ki, Galatasaray, bu yıl ,aslında, Fatih Terim’in istediği takımı kuramadı. Terim elindekilerle yetinmek zorunda olduğunu biliyor. Onun en büyük avantajı; bir takımdan ne istediğini bilmesi. Maçtan önce istediklerini söylüyor. Takım uyguluyor; çoğu kez sonuç da Terim’in istediği gibi çıkıyor.

Diğer yandan, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal’da çok aklı başında bir insan; değerlendirmeleri, beklentileri, umutları hep son derece gerçekçi… O bakımdan Fatih Terim ve Ünal Aysal birbirlerini çok iyi anlıyorlar ve birbirlerine değer veriyorlar. Çünkü her ikisi de birbirinin değerini anlıyor ve biliyor. Onun için takımda dedikodu yok; çekememezlik yok.. Güven var.

Ama takım istenilen performansta mı? Değil… Takım kazanıyor ama … Seyircisini nedense pek doyurmuyor… Hep bir eksiklik hissederek, sahadan ayrılıyor… Yine de, bu gayya kuyusunda Galatasaray Takımı başarılı sayılır.

Fenerbahçe’ye gelince. Maç Fenerbahçe’nin sahasında oynanacak. Biz her zamanki gibi, Galatasaray’ı burada evre çevire yeneriz ,diyorlar… Ama, son final maçını unutmasınlar! Galatasaray onların çırasını yakmıştı…

Fenerbahçe’nin en büyük avantajı yine Teknik direktörleri olan Aykut Kocaman… Kocaman takımını tanıyor… Sorunların nerelerde olduğunu biliyor.

Fenerbahçe göstermiyor ama, maddi durumu da pek iyi değil; geçen ayların ödemeleri  kolay kolay yapılamadı da, Alex De Souza ,”Bana para vermesinler, arkadaşlarıma ödemelerini yapsınlar, ben ne zaman ise alırım…” mealinde bir konuşma mı yapmıştı… Bütün bunlar, Fenerbahçe’nin bazı iç sıkıntıları olduğunu gösteriyor.

Takımda birbirleriyle kavgalı olan epey bir oyuncu var. Ve takım artık yorgun. Çünkü takımın ikinci adamları, yerlerini dolduramıyorlar.

Galatasaray- Fenerbahçe arasında nereden baksan, 9 puan var. Fenerbahçe, ancak Galatasaray’ı yenebilirse biraz umudu olabilir. Galatasaray, bir kez daha  Fenerbahçe’yi yenerse ; o takdirde, bana göre Fenerbahçe dağılabilir…Takım içinde çok hır çıkabilir.. Hepsi de bunu biliyorlar. Onun için, Fenerbahçe bu maçı, ölüm kalım- maçı gibi alacak … Galatasaray’ın çok üzerine gidecek. Galatasaray eğer, kortra atakları akıllıca düzenleyebilirse, Fenerbahçe yanmıştır.

Bana göre , bu maç Galatasaray’ın … Çünkü Galatasaray Fatih Terim’in elinde gittikçe büyüyor…

 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..