Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

27 Temmuz '12

 
Kategori
Felsefe
 

Beynimizdeki virüsler

Kendinizi beyninizdeki virüsleri temizlemiş bir insan olarak hissediyor musunuz? Bu soru sizde bir soru doğuracaktır, beyindeki virüs ne demek sorusu tabii ki bu soru. Beyindeki virüsleri ben şöyle sınıflandırıyorum

1. Ön yargılar

2. Batıl inanışlar

3. Aşırı özgüven

4. Tabular

Bu virüsler insanın birey olmasını, özgür olmasını ve insana saygı duymasını engelleyen virüslerdir. Öyle ki bir bilgisayarın çalışma hızını nasıl virüsler etkiliyorsa, sözünü ettiğim insan beynindeki virüsler de beynin çalışmasını yavaşlatır. Beynimizi mutlaka bu virüslerden temizlememiz gerekir.

Böyle bir temizlik kolay mıdır?

Bilgisayarınızdaki virüsü temizlemek için veya virüs bulaşmasını önlemek için alacağınız önlemler bellidir, bu önlemleri zamanında alırsanız ne bilgisayarınıza elden çıkar ne de oradaki bilgiler kaybolur. Bilgisayara virüs girmesinin nedenleri bellidir. Beyninizdeki virüslerin de sebebi bellidir.

Beynimizdeki virüsler çoğunlukla

1. Eğitim siteminden kaynaklıdır

2. Yaşanılan coğrafyadan yani kültürden kaynaklıdır

Çok uç bir örnek vereyim, bugünlerde gazetelerde çok karşılaştığımız bir konu olduğu için bu örneği vermek gereği duyuyorum. Kadına şiddet uygulayan, hatta bu şiddeti öldürme derecesine ulaştıran erkeklerin beynindeki virüslerin kaynağı yukarıda söylediğim kaynaklardır. Beyni vıcık vıcık bu virüsle kaplı erkekler toplum içerisinde yaşayabilmektedirler. Aslında toplumsal bir virüs taramasına da ihtiyacımız vardır.

Olay aslında vahimdir, vahimliği de” seçimle iş başına gelmek” ile halkın isteklerinin yerine getirilmesi ve demokrasi için yeterli sayılması virüslerin önlenmesini, ortadan kaldırılmasını zorlaştırmaktadır. Demokrasi ve insanlık çoğu kez çoğunluğun sahip olduğu virüslerin egemenliğinde yaşamak zorunda bırakılmaktadır.

Teknoloji geliştikçe özgürleşme çoğalacak sanılırken bunun tam tersi olmakta, sosyal virüs bulaşması, insanların fişlenmesi özgürlük ortamını yok etmektedir. Geleceğin dünyasında yalnızlık mümkün olmayacaktır.

Bazen, ilkel yaşamların daha özgür olduğu düşüncesine kapılıyorum, ilkellikte insanlık daha çok varmış gibi geliyor bana.

İnsan beynindeki virüsleri temizlemediği gibi, bu virüslere bağlı mikropları üretmekte de çok hızlı davranıyor. Savaşlar, savaş sanayii insan beynindeki virüslerin ortaya çıkardığı mikroplardır. Bulaşıcıdır, yok edicidir.

Irkları, inançları aşağılayan ön yargılar yaratan bu virüsler insan türünün sonunu da getirmeye eğilimlidir.

Her zaman yinelediğim şeyleri yinelemek istiyorum;

İnsanın evrimleşmesi bitmemiştir o nedenle beyni virüs barındırmaya devam etmektedir

Teknoloji insan için yararlı insanlık için zararlıdır

Tüm kötülüklerin altında mülkiyet duygusu yatar

Ben böyle düşünüyorum, beynimizi virüslerinden temizlemek zor olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 283
: 1304
Kayıt tarihi
: 04.12.06
 
 

Nükleer fizik doktoru, şiir yazmaya çalışıyor, kalite yönetim sistemleri danışmanı, öykü deneme yaza..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara