- Kategori
- Yöresel Yemekler
Beyti sarma..
Urfa yöresine ait Beyti sarma, çok güzel bir görünümü var. Ben Beyti sarmayı hafta sonu tekne için yapayım cumartesi akşamından, değişik tatlar tatmak lazım, bazı sesler duyar gibiyim, " yeterrrrr bu kadar da yemek işkencesi yapılır mı" diye. E tarifi benden yapıp yemesi de sizden olsun hadi bakalım... Şimdiden afiyet şeker olsun....
Köfte malzemesi:
500 gr orta yağlı kıyma,
1 orta boy soğan, çok ince kıyılmış
1 yk dolusu kırmızı biber salçası
1 demet maydanoz, çok ince kıyılmış,
1 tutam pul biber
1 tutam tuz
Sarmak icin:
1 paket Lavas ekmegi
1 tatlı kaşığı tereyag, eritilmiş
Çok ince kıyılmış maydanoz.
Sos için:
Yogurt, oda sıcaklığında
1/2 kap ezilmiş domates konservesi, birkaç kaşık su ile ısıtılmış
Önce tuz ile soganı iyice ovun, sonra içine diğer tüm malzemeleri ilave edip yoğurun. Beyti Sarma için yassı şiş kullanmanız gerekiyor. Elinize bir top kıyma alın, şişin ucundan başlayarak geriye doğru uzatarak kıymayı sise geçirin. Köfteyi mümkün olduğunca yassı ve ince yapın.
Barbekü veya fırının ızgarasında her iki tarafinı da eşit şekilde pişirin. Kullandığınız pidenin içine bir kere pideyi döndürerek sarın. Pidenin kalın olmaması gerekiyor. Pidenin üzerine firça ile erimis tereyağ sürün, üzerine kıyılmış maydanoz serpin. 3 parmak kalınlığında kesip servis tabagına yerleştirin. Domates ve yogurt sosları ile servis yapin.
AFİYETLER OLSUN.....