Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Bir daha dünyaya gelsek

İkinci bir geri dönüşü asla özlememecesine...!

Yağmurlar kapıda, ilk damlalar birkaç kez yüzümüze çalındı bile!

Hayli sıcak geçen bir yazın ardından , oldukça sert bir kış kapımıza toslar mı dersiniz?Kim bilir; daha dün sıcaktan kavrulan bedenlerimiz , soğuğun pençesiyle ince bir dal gibi titreyip duracak belkide!

****

Gök yüzünün derinliklerinden yere doğru ince ince salınan , hatta bazen sağanak halinde yağan yağmurları, tek başına kalmışlığımda düşler dururum hep!Hele müzmin yalnızlığım iyice depreştiğinde, sel olup coşan sulara dalarak radyodan gelen müziğin ritmiyle çevredeki her şeyle bütünleşir , tadına doyamadığım müthiş bir keyif alırım başımı camın buğusuna dayadığımda!

*****

Aralarında engin mesafeler bulunan sevgililer, geride kalan çocuksu kavgalarını çoktan unutarak, hasretin girdabında , kim bilir ne haldedirler o sırada ?

Askerdeki yavuklusunu bekleyen Ayşeler, Emineler, haklı ya da haksız yere çekip giden sevdiğinin, artık bir daha geri gelmeyeceğini düşünen Aliler, Ahmetler nasıl dayanabilirler acaba o hüzün dolu havada hasretin acısına?

****

Dönüp yeniden başlamak mümkün olsa keşke hayata! En başından başlayarak, sanki bir önceki hiç yaşanmamışcasına!Öyle olunca da , “değmez” diyerek , hiç başlamamak yaşanıp denenen geçmişteki macera kabilinden kimi karmaşık ilişkilere.!Parola şu olmalı! “ öncekinde yanlış giden ilişkilere bir daha bulaşma !” Eğer müthiş bir hayal kırıklığına uğramışsanız nişanlanıp ayrıldığınızda, ya da aradığınızı bulamamışsanız ilk evliliğinizde , “ seninle ileride ciddiye alabileceğimiz bir arkadaşlık ilişkisi kuralım mı?” ya da “beninle evlenir misin?” sorularını bu kez asla sormamak ayni kişiye!

****

Bu ikinci yolculukta , bambaşka bir denizde, yıllardır özlenen bir başka yol arkadaşıyla yelken açmak! El ele, göz göze, diz dize!Dönüp asla geriye bakmadan!Geçmişteki fırtınanın yıkıp götürdüklerini, yok edilenleri bir daha hatırlamamacasına! Ve ikinci bir geri dönüşü asla özlememecesine!


 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..