Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

İstifa etmek her zaman doğru olmayabilir

YENİ KATILMIŞ OLDUĞUNUZ SOL YA DA SAĞ PARTİ, İSTİFA ETTİĞİNİZ PARTİNİN YERİNİ TUTAMAYABİLİR BELKİDE ÇAP OLARAK ÜLKE MÜCADELESİNDE...!

Malum, beş-altı ay kadar sonra önümüzde yerel seçimler var. Yarış henüz tam olarak hızlanmamış olsa da, ufak ufak kıpırdamalar, yer değiştirmeler başlamış durumda.

Son zamanlarda, hem Milas hem de Ören belediye başkanının partileri CHP 'den istifa etmiş olmaları bomba etkisi yapmamış olsa da, epeyce gürültü çıkardı yine de!

Biz bu konulara pek girmek istemiyoruz aslında! Herkes kendi hür iradesinde kanunlar ve nizamlar çerçevesinde dilediğini yapabilir elbette! İsteyen partisinden istifa eder bir başka partiye geçer, isteyense bağımsız kalır, kendi bileceği bir iş!

Sadece bir soru sormak geliyor içimizden, ister sağda ya da solda olsun partilerinden istifa edenlere! Yerel ya da genel seçimler öncesinde, CHP' den istifa edenler, genellikle bu partinin Atatürk'ün kurduğu dönemdeki çizgiden saptığını ve o günlerin görüş ve anlayışından hayli uzaklaştığını iddia ederler. Şimdi sormak lazım.

Eğer seçimlerde, kazanabileceğiniz bir yerden milletvekili adaylığınız tescil edilseydi, ya da belediye başkanlığını yürüttüğünüz kentte, bir sonraki seçim için yeniden partinizin adayının siz olacağı kesinleşmiş olsaydı, Atatürk'ün çizgisinden uzaklaşıp uzaklaşmadığını yine gündeme getirecek miydiniz? İstifa etmenizde aday olamayacağınızı anlamanızın hiç rolü yok mudur acaba?

Önemli olan istifa edenlerin, ilerleyen süreçte hayırına bir iş yaptıkları konusunda tatmin olmalarıdır. Geçen günlerdeki bir yazımızda da belirttiğimiz gibi, bizce parti demek kişiler demek değildir! Bir insan kendi görüşlerine en yakın olan partiye gider, üye olur ve o saflarda mücadele eder. Herkesle istediği oranda uyum sağlayabilmesi mümkün müdür?

Söz gelimi, partili bir belediye başkanının partinin genel başkanından tutunuz da milletvekillerine, ilçe başkanına varıncaya kadar her zaman ve her ortamda, ayni düşünmesi ayni görüşleri paylaşması mümkün müdür?

Burada önemli olan kimin haklı olduğudur elbette! Eğer siz haklıysanız haklılığınızı kabul ettirebilmek için akılcı yöntemlerle gayret göstermeniz gerekmektedir. “Hiçbir zaman bir partiden istifa etmemek gerekiyor!” düşüncesinde değiliz elbette!

Ama istifa en son çaredir diye düşünüyoruz! Söz gelimi bir bakmışsınız ki partinizin program ve tüzüğü başka ama mücadele yöntemi yine başka. Bakmışsınız ki parti ülkeyi uçuruma doğru sürüklüyor, ne bileyim şeriata, gericiliğe doğru yol alıyor!Dahası, Atatürk'ün Gençliğe hitabesinde belirttiği dış düşmanla birleşip memleketin altını oymaya çalışıyor!

Bakmışsınız ki sizin gibi düşünenler bir elin parmakları kadar az! O zaman istifa eder gücünüz varsa parti kurarsınız, ya da bir başka partiye geçersiniz, ha anlarız o zaman sizleri..!

Bir de şu var, daha bir uyumlu davranarak, sağlıklı bir parti içi mücadele yapabilseydiniz, belki de sizin görüşleriniz değer bulabilirdi. Diyelim ki istifa edilmeyip mücadele edilseydi ilerleyen süreçte belki tekrar ihtiyaç duyulabilecekti size. Ama sizler sabır gösteremediniz. Ya şimdi katıldığınız partiyle birlikte silinip giderseniz?

Bir de şu görüşe katılmıyoruz:

“Yerel seçimlerde önemli olan seçilecek olan kişinin kapatisesidir, partisinin pek fazla bir önemi yoktur”

Yok! Katılmıyoruz biz bu görüşe! Yeni katılmış olduğunuz, sol ya da sağ parti, istifa ettiğiniz partinin yerini tutamayabilir belkide çap olarak ülke mücadelesinde!

 
Toplam blog
: 26
: 538
Kayıt tarihi
: 06.09.08
 
 

1950 yılnda Kıbrıs'ın Galatya(Mehmetçik) Köyü'nde dünyaya geldim. İlk ve orta okulu köyüm Mehmetçi..