Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Canım pidem

Canım pidem
 

Restoranlarda yediğiniz kıymaya – ete ve peynire pekte güvenemiyorsanız, pidenizi evde kendiniz yapın derim. Her zaman olmasada ben öyle yapıyorum. Hiçte fena olmuyor hani. İşte tarifi; Buyrun sizde deneyin.

Hamuru için;

4 su bardağı un

1 su bardağı ılık süt

30-40 gram yaş maya

1 çorba kaşığı sıvı yağ

1 adet yumurta sarısı

1 adet yumurta

1 kahve fincanı tereyağı

Tuz

İçi İçin;

*250 gram kıyma

* 2 adet kuru soğan

6-7 dal maydanoz

* Tuz

* Karabiber

Önce Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını ayrı bir kapta eritin. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını açtıktan sonra erittiğiniz tereyağının yarısı, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Bu yaklaşık 30-40 dakka sürecektir. Soğanların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Kıymayı boş bir tencereye alıp içine ½ çay bardağı soğuk su ekleyin, tahta bir kaşıkla kıymayı içice ezin. Sonrasında ocağı açın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar kıymayı karıştırarak pişirin. Tereyağının kalanı ile soğanları kıymanın içine ilave edin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Piştiğinde ocaktan alıp ılımaya bırakın. Gelelim işin sırrına eğer kavurduğunuz kıymayı soğanlarını ilave etmeden önce bir gün dondurucuda bekletip ertesi gün kıyma keskin bir bıçakla kesilecek ısıya geldiğinde kıymayı keser ve sonraında soğanı çiğ olarak karıştırırsanız pidenizin içi dahada lezzetli olacaktır.

Gelelim hamur kısmına... Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru burada yoğurup 6-7 parçaya ayırın. Her parçayı merdaneyle oval şekilde açın. Kıymalı karışımı hamurlara paylaştırın. Uzunlamasına olan kenarları iç tarafa doğru kıvırın. Üzerlerine sıvı yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Afiyetle...

Diğer tarifler için tıklayınız;

http://www.annesesi.com

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..