Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '07

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Çok basit bir çikolatalı çilek tarifi

Çok basit bir çikolatalı çilek tarifi
 

Çikolata ile kaplanmış çilek tarifi... Bu çok basit çkolatalı çlek tarifini denemeyi kendinize ve çevrenize borçlusunuz. Benim yaşadığım Amerika'nın köyünde partilerin vazgeçilmez seçimi, hemen herkesin sevgilisi başta çocuklar olmak üzere.

Bahçeme geçen yıl ektiğim çilek bitkilerini gözlemlediğim kadarı ile sıcaga ve soğuğa karşı çok dayanıklılar. Hem kışın kaybolmadılar hem de bu bahar serpildiler. Atıyorum, bu bitkileri böyle yaz kış dayanıklı yapan madde ile insandaki hücre yıpranmalarının onarılması arasında eğer bir ilgi varsa bu potansiyel ilgiyi uzmanlarına bırakıyorum; ama çileğin ve çikolatanın antioksidan bakımından (flavonoid) zengin olduğu bir gercek.

Gelelim tarife :

Çileklerinizi bol su ile yıkayın, zedelemeden ama üzerinde sudan eser kalmayacak şekilde kurulamanız gerekli. Çileğin yeşil yaprak kısmını koparmanız gerekmiyor; ama yaprakları güzel görünmüyorsa koparma yoluna gidebilirsiniz.

Bir kapta suyu neredeyse kaynatın; bu çok sıcak suyun içne koyacağınız ikinci bir kapta çikolatalarınızı eritin. Çikolatalarınızın fındık fıstık türlerini içermiyor olması gerekli; sade sutlu ya da eger tercihinizse koyu çikolata olmasi cikolata eridiginde tam olarak sivi kivamina gelmesinde onemli bir rol oynar. Tercihe bagli elinizi ya da cilegin yaprak kismindan sokacaginiz bir sivri aletle (catal da olabilir), erimis cikolatalarin icine cilekleri batirip cikariniz. Sonra da yagli kagidin uzerine diziniz.

Yapacaginiz cikolatali cileklerde tek sinir hayal gucunuz. Dilerseniz beyaz cikolatali, dilerseniz siyah cikolata ile birlikte cok guzel dizaynlar yapabilirsiniz. Astigim fotograf arsivimde olan bir fotografti. Beyaz cikolatalari sutlu cikolatarin uzerine ciselemem istemistim ancak o gun elime gecen findikli beyaz cikolata oldugundan bu mumkun olmadi, fotografta goruldugu gibi beyaz cikolatalari siyahin uzerine top top birakmak zorunda kaldim. N'aparsiniz, acemi ascibasi umdugu malzemeyi degil buldugu malzemeyi kullanirmis :)

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 13
: 4035
Kayıt tarihi
: 27.02.07
 
 

Çemberime koymayı becerdiğim, sayıları elin parmakları kadar olan sevdiklerimle mutlu olduğunun f..