Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

05 Kasım '12

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Çortutu Pancarı

Çortutu Pancarı
 

çortutu pancarı (alıntı)


Erzurum yöresinde kış koşulları çok çetin ve sert geçmekte, kışın yollar günlerce kapanır. O nedenle sebze bulmak zorlaşır. Çocukluğumuzda yaşadık gördük. Şimdi koşullar daha elverişli hale geldi, uçakla dışarıdan geliyor. Çortutu Pancarını çok severdik. Annelerimiz sebze olmadığı için turşulardan çeşit, çeşit yemekler yaparlardı. Şalgam turşundan yapılan yemeğe çortutu pancarı denir. Şalgam soyulup yıkanır, dilim, dilim kesilir dilimler 1 rer santim aralılarla ince şeritler halinde kesilir, turşusu yapılır.

YAPILIŞI

 250 gram kavurma veya kuşbaşı et, şayet et bulunmazsa kuşbaşı tavuk eti de olabilir.1 baş soğan, 3 diş sarımsak ince, ince kıyılır.(Kuşbaşı eti önce düdüklü tencerede tuz atmadan pişiriyorum) Tavaya 1 kaşık tereyağı veya 2 kaşık sıvı yağ konularak doğranan soğanlar 1 kaşık salça ile birlikte çevrilir. İçin doğranmış bir tutam reyhan, nane konulur. Pişen etler süzülerek tencereye ilave edilir birlikte çevrilerek bir müddet pişirilir ve 1 avuç yıkamış bulgur ilave edilir. Süzülen 1 tas turşu konulur. İsteye ve bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber konularak üzerine etlerin suyu konularak pişirilir. Tabaklara konan çortutu pancarının üstüne sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ   

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara