Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '06

 
Kategori
Eğitim
 

Cumhuriyet Bayramımızı coşkuyla kutluyoruz

Bu sefer en büyük bayramımız hakkında yazmak istedim. Geçtiğimiz haftaki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları; hem okulumuzde hem de tüm ülkede daha bir coşkuyla kutlandı. 29 Ekim sabahı Pazar olmasına karşın 500 kişilik salonumuz tıklım tıklım doluydu. Herkes bayramlıklarını giymiş, gelmişti.

Saygı duruşu ve istiklal marşından sonra ,ilk konuşmayı Türkçe öğretmenlerimizden Bedriye Zaimoğlu hanım yaptı. Türkçe’nin bu kadar güzel bir dil olduğunu bir kere daha algıladım.Kurtuluş savaşını ve Cumhuriyet’in ilanını ; belki bildiğimiz olayları, sanki beynimize tane tane kazıdı. Harikaydı. Arkasından öğrenciler sunum yaptılar; koro , şarkılar seslendirdi. Tabii ki ,kapanış, ayakta coşkuyla söylenen onuncu yıl marşıyla oldu.

Genel müdürümüz Sayın Burçak Eyüboğlu’nun çağrısına kulak vererek; yine büyük bir Eyüboğlu kitlesi saat 17:00 ‘den itibaren Bağdat Caddesi Suadiye mevkiinde buluşma noktasında toplanmaya başladı. Herkesde büyük bir heyecan ve sevinç gözlemleni- yordu. Tüm cadde marşlarla inliyordu. Saat 19:00 sularında geleneksel hale gelen ‘’Cumhuriyet Yürüyüşü’’ başladı. Ellerimizde ulusal renklerimizi gösteren beyaz-kırmızı balonlar; Kadıköy Belediyesi’nin dağıttığı , daha önce şehit edilmiş; Kubilay’dan Uğur Mum- cu’ya kadar onlarca şehit fotoğraflarıyla yürüyüş devam etti. ‘’Türkiye Laiktir, Laik Kalacak’’ sloganları her tarafı sardı. Onbinlerce kişi Göztepe Parkı’na aktı. Burada yapılan Cumhuriyet’e sahip çıkma andı ve havai fişek gösterileri muhteşemdi. Gece konserle devam etti. Ertesi gün okula geldiğimde , teneffüs zili yerine çalınan müzik değişmişti.Coşku her teneffüs başlangıcı ve sonunda kahramanlık türküleri, 10. ve 50. yıl Cumhuriyet ve askeri marşlarla devam ediyordu.

İki hafta boyunca yüce insan Atatürk’ü ve onun bizlere hediyesi olan Cumhuriyet’imizi büyük bir coşkuyla anacağız. Bu anma sadece bu günlerde değil 365 gün hatırımızdan çıkarmamacasına olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır

 
Kayıt tarihi
: 12.07.06
 
 

02 Ağustos 1956'da Uşşak'da doğdum. Salihli Namık Kemal İlkokulu’nu, Uşşak Halit Ziya Uşaklıgil Orta..