Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '14

 
Kategori
Sivil Toplum
 

DEU-SOS Meme Kanseri Farkındalık Semineri'yle birçok genci bilinçlendirdi

DEU-SOS Meme Kanseri Farkındalık Semineri'yle birçok genci bilinçlendirdi
 

2011 yılından bu yana farklı hayatlara dokunmayı görev edinen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Topluluğu, 15 Aralık Pazartesi günü yapmış olduğu ‘Meme Kanseri ve Farkındalık’ semineriyle dikkat çekti. Seminerde başta meme kanseri olmak üzere birçok kanser türüne değinildi.

18 Mart 2015 te 4. yaşını kutlayacak olan Sosyal Sorumluluk Topluluğu yaptığı projelerle adını duyurmaya devam ediyor. Bu kez farklı bir seminerle karşımıza çıkan Deu-Sos ailesinin konukları, kadınlarda en sık görülen kanser türü hakkında bilgiler verdi. Hayat boyu her 8 kadından birinin bu kansere yakalanma riskinin yüksek olduğuna dikkat çekildi. Onkolog Doç. Dr. Çağatay ARSLAN, Kanserle Dans Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri Esra ÇOKÇETİN ve Güzin YILDIRIM meme kanserinin tanımı ve önemi üzerine konuştu.
Konuşmacılardan Esra Çokçetin " Erken teşhis önemli. Umarım böyle bir şeyle karşılaşmazsınız. Bizim yardımımıza ihtiyacı olan çok insan var. Biz burada bir aileyiz " dedi.
Güzin Yıldırım ise; "Kendi kendime evde meme kontrolü yaparken bir kitle fark ettim ve doktora gittiğimde meme kanseri olduğumu öğrendim. Çok ağladım ama sevdiklerimin, özellikle eşimin desteği ve tabi ki kemoterapilerle çok şükür iyileştim" diyerek yaşadıklarını anlattı.
Onkolog Doç. Dr. Çağatay Arslan'da "Meme kanserini en erken teşhis etmek için evde kontrollerinizi ve yılda bir defa mamografi çektirmeyi ihmal etmeyin” diyerek erken teşhisin önemini vurguladı. Meme kanserinin ileri safhalarda vücuda yayılabileceğini de belirterek “mutlaka kontrollerinizi yapın! " dedi.
İzmir Güzelbahçe 60. Yıl Anadolu Lisesi öğrencilerinin de Müdür Yardımcısı Gülşah Özdek önderliğinde katılım gösterdiği seminerde Sosyal Sorumluluk Topluluğu vatandaşlardan olumlu tepkiler aldı. 

 
Toplam blog
: 4
: 153
Kayıt tarihi
: 14.12.14
 
 

Havva Gül, Dokuz Eylül Üniversitesi İİBF maliye bölümü öğrencisi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal..