Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Mizah
 

Dünyanın en anlamsız yasakları - 8

Dünyanın en anlamsız yasakları - 8
 

İngiliz Savcı David Crombie der ki: “Tayland’da iç çamaşırı giymeden sokağa çıkmak yasaktır.” Tayland kelimesinin sözlük anlamı, “gülen insanlar ülkesi” dir. İç çamaşırsız dolaşmadan nasıl gülebiliyor bu adamlar yalnız, anlayabilmiş değilim.

Bakın bizim anlı-şanlı medar-ı iftiharımız, en büyük şovmenimiz, vergi rekortmeni büyük sanatçımız; canlı yayında arkadaşının pantolonunu indiriverdi aşağı, ne var ne yok naklen izletti memlekete de, iki gün sonra unutuverdik, bir başka kanalda yine yüzsüzlük yapıp arz-ı endam etmeye başladı bile. Şimdi bu donsuz vatandaşın içinde çamaşırı olsa idi ya da tesadüf bu ya o gün külotunu giymeyi unutacağı tutmasaydı, biz nasıl gülecektik o komedi programında. Allah muhafaza içimiz kararacaktı da karalar bağlayacaktık.

Sahi bu gülen adamlar ülkesinde transparan defileler, şöyle şifon kumaşlardan acayip romantik giysiler falan da mı olmuyor acaba? Ne kadar sıkıcı değil mi? Mesela oralarda, televizyonların, haber merkezi müdürleri, ana haber bültenlerinin sonunu nasıl bağlayabiliyorlar hiç düşündünüz mü? Bizimkilerin işi kolay. Nasıl olsa günde dört defa transparan defile düzenleniyor bu ülkede. Uzun bacaklı, bön bakışlı manken kızlarımız da bu tül kıyafetlerin içine girip, oralarını, buralarını saklarmış gibi yaparak ceylanlar misali, podyum denilen, gösterme alanında, arz-ı endam ediyorlar, saklarmış gibi gösteriyorlar, tabi ki kıyafetlerini canım. Haber yönetmenleri de, son haberi böyle bağlayıp, iyi akşamlar dileyebiliyorlar, manken hatun bekleyen seyirciye. Ya Tayland’lı meslektaşlarınızı hiç düşündünüz mü efendim? Hiç düşündünüz mü o adamcağızların her akşam yaşadığı bağlanma sorununu.

Tabi bir de olayın başka boyutu, cinsel taciz davaları zemininde gelişiyor. Bizim tecavüzcülerin büyük bölümü, hakim karşısında, kravatlarını takıp, sinek kaydı tıraşlarını oluyorlar ve en sevimli halleri ile “ama sayın hakimim ağır tahrik vardı, orasını, burasını gösterdi, transparan giymişti” gibi hafifletici ve paça sıyırıcı garabet yalanların arkasına sıyırıyor ve buradan hareketle tabanları yağlamanın hesabını yapıyorlar. Ya garibim, Tai tecavüzcüleri. Söyleseler kimse inanmaz kardeşim. Sokağa çamaşırsız çıkmak yasak. O kadar...

Şu, iki de bir arabadan inerken, paparazzilere külot giymediğini göstererek büyük sanatçı olduğunu tasdik ettirmeye çalışan ve şu anda kafayı kırdığı doktor raporuyla tescil olunan Britney kızımız da mesela Tayland’a gitse, sanırım iç gösteren son sistem X-Ray cihazlarında takılacak ve başkentteki Amerikan büyükelçiliğinden yardım istemek zorunda kalacak. E malum, bu hanımefendide, çamaşır giymek alerjen bir faktör. Kim bilir, belki de Tayland gümrüklerinde büyük boy resimleri asılıdır, ülkeye girişi yasaktır şeklinde. Kamu düzeni açısından yani.

Bir de derler ki, bu Tayland denilen memlekette; seks turizmi varmış da, şöyle olurmuş da, böyle yapılırmış da. Hikaye kardeşim. Koskocaman bir safsata. Baksanıza, vatandaşlar daha iç çamaşırsız dolaşma hürriyetine bile sahip değiller. Ne ayıp, ne ayıp. Hiç yakıştıramadım doğrusu.

 
Toplam blog
: 898
: 3759
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

İzmir'de yaşıyorum.    Çok uzun yıllar öncesinden başlayıp, hiç ara vermeden bugünlere kada..