- Kategori
- Kültür - Sanat
En neşeli müze İzmir'de
İzmir baharda bir başka güzel.
Keyifli güneşli bir günde İzmir'in keyfini çıkardım.
Alsancak sokaklarında gezdikten sonra, Kıbrıs Şehitleri'ne gir karşıma bir müze tabelası çıktı: Neşe ve Karikatür Müzesi.
Şaşırdım. hemen sokağa girdim.
Geçtiğimiz aylarda hizmete açıldığını öğrendiğim bu Müze, tarihi binasıyla göz dolduruyor.
İçeride ise 1900’lü yılların başında yayınlanan karikatürlerden, Oğuz Aral’ın Avni’sine, Eflatun Nuri’den Altan Erbulak’a kadar geniş bir yelpaze sunuluyor.
Konak Belediyesi’ne ait bu üçüncü butik müzeymiş. Diğer ikisi ise Oyun ve Oyuncak Müzesi ile Mask Müzesi.
Yenilikçi bir yaklaşım.
Açılış sergisi olarak da Akdenizlilerin mizah birikimlerini derleyen Akdeniz Neşesi yer alıyor. Ayrıca Mart ayına özel bir de Kadın Sergisi yer alıyor. 29 Mart'a kadar ziyaret edilebilir.
Üstelik hafta sonları mizah üzerine atölyeler, sohbetler düzenleniyor. Atölyeler ve müze hakkında ayrıntılı bilgiye ise ilgili linkten ulaşılabilir.
http://www.izmirneselimuze.com/
İzmir’i yüzümde gülümsemeyle geride bırakıyorum.
www.twitter.com/hulyoalkan