Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'den yağmurla gelen Sow (Bursaspor 2-3 Fenerbahçe)

Fenerbahçe'den yağmurla gelen Sow (Bursaspor 2-3 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; Ziraat Türkiye Kupası A Grubu 3. maçında, Bursaspor'u deplasmanda 3-2 mağlup ederek, 3'te 3 yaptı.

Bursaspor: Carson, Şener, Serdar, Ömer, Hakan, Sestak (Okan), Musa, Belluschi (Taha Can), Ferhat, Batalla, Pinto (Batuhan)

Fenerbahçe: Mert, Gökhan, Bekir, Serdar, Hasan Ali, Mehmet Topal, Selçuk (Mehmet Topuz), Krasic (Sow), Kuyt, Salih (Cristian), Semih

Fenerbahçe; maça alışık olmadığımız bir şekilde hızlı ve gol bulma arzusuyla başladı. Her iki takımında savunma düşüncesinden uzak, dikine oynama ve rakibe oyun üstünlüğü sağlama çabasıyla geçen 10 dakika sonunda; Fenerbahçe, köşe vuruşunda, kale direği önünden Gökhan Gönül ile ilk golü buldu. (0-1)

İşte bu dakikaya kadar, soldan Krasic, sağdan Kuyt (zaman zaman kendi aralarında yer değiştirerek), forvet arkasında Salih Uçan'ın şık paslarıyla pozisyon geliştirme arzusu, gol bulduktan sonra yavaş yavaş sönmeye başladı. Takım; alışkın olduğumuz, henüz maçın başında skoru koruma havasına büründü.

Bursaspor'un, devre arasına kadar yarım saatlik dilimde, hatta beraberlik golünün geldiği 59. dakikaya kadar, takımın dökülmekte olduğu kenar yönetimi tarafından sabır(!)la izlendi.

Maça oldukça istekli başlayan Krasic, henüz yarım saat koşmadan oyundan düşmeye başladı. Kaleci Carson ile karşıya karşıya kaldığı net pozisyonu da etkisiz bir vuruşla üstten dışarı gönderdi. Özellikle ikinci yarının başında Kuyt da aldığı her topu rakibe kaptırmaya başladı. İleride kaptırılan bir top sonucunda başlayan Bursaspor atağı sonucunda, kazanılan köşe vuruşu ile beraberlik golü çok gecikmedi. (1-1)

Beraberlik golünden sonra oyuna, önce Sow sonra Cristian dahil oldu. Fenerbahçe; tam da oyun içinde denge kurmaya başlamışken, ilk golün sahibi Gökhan'ın geri pasında önde yakalanan kaleci Mert'in hatası ev sahibi adına 2. golü getirdi. (2-1)

Fenerbahçe'de buna rağmen son 10 dakikada başta Sow olmak üzere Cristian ve Kuyt üçlüsü; Semih'in sürekli ters koşularla rahatsız ettiği rakip defansın hatalarını affetmedi. Önce Sow'un, sonrasında ise Sow'un pasında Cristian'ın golleriyle geriye düştüğü maçı 3-2 kazanmayı bildi.

Fenerbahçe; ikisi deplasman olmak üzere ilk 3 maçta aldığı 3 galibiyetle 9 puana ulaştı ve grupta en yakın rakibi Sivasspor'un 5 puan önünde bulunuyor. İkisi Kadıköy'de oynanacak kalan 3 maça rağmen gruptan çıkmak çok da uzak değil.

Fenerbahçe'deki bu akşamki maçla birlikte 3 maçtaki performansa dikkat ettiğimizde; 90 dakikaya yayabileceğimiz istikrarlı bir oyun sergilendiği söylenemez. Kupa maçlarındaki değişken kadroyu da dikkate aldığımızda, bu iniş-çıkışların normal olduğu kabul edilebilir, ancak kenar yönetimi tarafından oyuna müdehaleler nedense ya son dakikalarda ya da golü kalemizde gördüğümüz anlarda akla geliyor.

Bu akşam ki maçta ilk golün geldiği 10. dakikadan beraberlik golünün geldiği 59. dakikaya kadar Fenerbahçe; kendi yarı alanında mahkum kaldı. İleriye çıkmaya çalıştığı anlarda ise Topal, Selçuk, Kuyt ve Krasic ile çok basit pas hataları yaparak daha büyük tehlikelere maruz kaldı.

Defansta Bekir ve Serdar; rakipten aldıkları topları ileriye doğru gelişigüzel şişirerek rakibe pozisyon geliştirme fırsatı sundular. Yine de defansif açıdan en etkili ve kritik müdehaleleri Gökhan, Hasan Ali ve Salih yaptı. Buna rağmen oyundan ilk alınan vasat Selçuk ve Mehmet Topal yerine Salih oldu.

İşin özü; Fenerbahçe için iki ön libero külfetten öte değil. Oradaki kuru kalabalık ne defansif ne de ofansif açıdan takım adına yarar sağlamıyor. Aksine orta alan ile ileri uçtaki uçurumu daha da derinleştiriyor.

Tek ön libero Topal olsun ya da Salih olsun ama forvet arkasına yakın iki oyuncu olsun. Takım, atak yaparken daha iyi savunma yapıyor. Kendi sahasına 11 oyuncu birden kapansa ne yazar. Örneğin; bu akşam maçın son 20 dakikasında bu düzeni izleme şansımız oldu. Oyuna ve skora ne denli etki ettiği de aşikar.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..