Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '10

 
Kategori
Siyaset
 

Fişçi vekil

Fişçi vekil
 

Düzmece görüntüler ile, ailesine dil uzatılan Yarbay, intihar etti. Düzmece belge, gizli tanık ile, Komutanına suikast düzenleyeceği iddia edilen, Yarbay, tutuklandı. Sorgulandı. Mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Bir gün sonra, yeniden tutuklanmak istenince, gururuna yediremedi. İntihar etti. Cenazesine, komutanı da katıldı. Gizli tanık ifadeleri ile tutuklanan, baş savcı, hastaneye kaldırıldı. Buna benzer, onlarca haber var. Diğer yanda, Almanya da, gurbetçilerden topladıkları paraları iç edip, memlekette TV kanalı kuran ve başka yerlere para aktardıkları belli olanlar, Alman yargısı tarafından, yargılandılar ve mahkum edildiler. Davanın baş sorumlusu Türkiye de olduğu için bir şey yapamadılar. Baş sorumlu, Türkiye de itibarlı bir kurumun başında idi. Dolandırıcılıkla itham ediliyordu ama, şatafatlı yaşamını sürdürüyordu.

ABD de yayınlanan, önemli bir gazete, Türkiye deki yargı depremini, dinciler ile, laikler arasında savaş yaşanıyor diye, nitelemiş. Gazetenin bu haberi. Türkiye de manşet oldu. Oysa ben, günler önce, aynı tespiti yapmış, CÜPPELİ SİYASET başlığı ile, blog yazımda anlatmıştım. Ben manşet olamadım. Amerikalı değilseniz, sözünüz değer taşımıyor.

Ülkemizde son zamanlarda cüppeliler revaçta. Bunlardan biri de, İsmail ağa cemaatinin önde gelen ismi, Cüppeli hoca. Cüppeli hoca, TV kanallarımızın en renkli konuklarından. Hocanın, Cumhur başkanımızın memleketi, Kayseri deki konuşmasında izdiham yaşanmış. Dinleyiciler, haremlik, selamlık şeklinde, salona alınmışlar. İnsanları, toplantının yapılacağı salona, belediyenin otobüsleri, meccanen getirmiş, götürmüş. Cüppeli Hoca, ne anlatmış, ne söylemiş, anlayana aşk olsun. Cüppeli hoca bu. Onun söylediklerini anlamak için. onun kadar keramet sahibi olmak gerekiyor. AKP nin, Kahraman Maraş millet vekili, Avni Doğan, buyurmuşlar ki: “Kırk yıl onlar fişledi. Şimdi biz fişliyoruz.” Onlar dediği, laik düşünce sahipleri. Laikler neyi fişlemişler? Türbanlıları fişlemişler. Namaz kılanları fişlemişler. Oruç tutanları fişlemişler. Şimdi onlar neyi fişliyorlar? Başı açıkları, namaz kılmayanları, oruç tutmayanları. Acaba, bu fişler ile mi, insanlar yaka, paça, savcı huzuruna çıkarılıp, ergenekoncu diye, tutuklanıyorlar? Gizli tanıklar, fişçi mi yoksa.?

 
Toplam blog
: 820
: 326
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Nerede, nasıl, ne zaman, umursamıyorum. Bir şekilde dünyadayım, yaşıyorum. Hayatı seviyorum. Tanr..