Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '10

 
Kategori
Güncel
 

Flaş haber

Flaş haber
 

A-İNEGÖL SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ
B- İNEGÖLDE GERGİN GECE

Pazartesi sabahı “Bursa, İnegöl’de doğu kökenli şoförün kullandığı minibüsün önünün, İnegöllü gençler tarafından kesilmesi ve Şoförün Orhan’iye Mahallesi’nden “Bir daha geçme” diye uyarılması ile başlayan kavga” ajanslara flaş haber başlığı düştü ve kamuoyuna duyuruldu.

Gençler hangi amaçla, niçin ya da niye şoförün önünü kesip uyardı? Şimdilik bu ucu açık bir haber. Sebep neyse elbette yapılacak soruşturma sonunda aydınlanacak. Olay, emniyet ve asayişi ilgilendiren, rutin bir hadise olabileceği gibi, yazılı ve görsel basının flaş haber üslubu ile vermek istediği, ekilen ayrılık tohumların yeşerdiği anlamına da gelebilir. Şayet hadise, basının ima ettiği sebeple çıkmışsa, iktidara kardeşlik projesi adı altında Milletti ayrıştırma projesi üreten, kendilerine aydın yaftası yakıştıran, Atatürk’ün İfadesiyle “Büyük Türk Milleti'nin” amaç ve hedefini bildiği sözde aydınların gözü aydın. Bu zatı muhteremler hedeflerine adım, adım yaklaşıyor. Hedefi 12’den vurmanın keyfini yaşayabilirler.

Terörü sorunu diye adlandıran aydınlar ve İktidar: şapkayı önlerine koyup bir kere daha düşünmeli. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 10’ncu Maddesinde:, Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz. Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır. Demiyor mu?
Hangi ırka, hangi meshepe T.C. Anayasası ayrıcalık tanımış? Hangi makamı, hangi rütbeyi hangi etnik kökenli vatandaşından esirgemiş? Hangi bölgeyi ya da şehri hangi yurttaşına men etmiş? Mal edinme, mülk sahibi olma konusunda kimin diğerinden ayrıcalığı var? 81 İl’in hangisi, hangi etnik kökenli vatandaşa yasak? Seyahat özgürlüğü mü kısıtlanmış? Kürt sorunu diye ortaya çıkanlar ve Bütün Haber kanallarında KÜRT Propagandası yapan sözde aydınlar gerçekten kime hizmet ediyorlar? Ve daha da önemlisi, ”Durmak yok Açılıma Devam” sloganı ile 1000 yıllık Türk toprağına ayrılık tohumu ekenler, İnegöl’de olup bitenleri doğru okuyup, doğru değerlendirebilecekler mi? Ne dersiniz?
 
Toplam blog
: 380
: 438
Kayıt tarihi
: 27.08.07
 
 

Karanlığın düşmanı Işık! Gecenin zifiri karanlığı, şafak sökerken yerini, ufukta yükselen Güneş Işı..