Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '14

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray’lı Semih olabilmek

Galatasaray’lı Semih olabilmek
 

ıtusozluk.com


 Dünyada hala böyle insanlar kalmış mı?

Galatasaraylı savunma oyuncusu Semih Kaya,  Beşiktaş derbisinde, futbol  sahalarda son yıllarda çok görülmeyen bir centilmenlik davranışıyla  kamuoyuna damga vurdu.

Hakem “Out” kararı veriyor ve Semih Hakem Cüneyt Çakır’a giderek “topun kendinden  çıktığını, dolayısıyla kararın “Korner” olması gerektiğini,” bildiriyor. Cüneyt Çakır da ,”Ben yanlış yapmışım,” diyerek özür diliyor ve hemen kararını değiştiriyor, Korner’i veriyor.

Şimdi düşünebilirsiniz… Dünyada , böyle saf , temiz, doğru insanlar hala var mı, diye. Cevabı ,Evet… Bunun için Galatasaray’a bakın … Genç futbolcu Semih Kaya’dan örnek alın.

“Karşılaşmada aut kararı verilen pozisyonda hakeme topun kendisinde çıktığını söylemesi ve Beşiktaş'ın korner kullanmasını sağlaması konusuna değinen Semih, "Bunların futbolun içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bugün böyle bir olay yaşandı ve ben de yapmam gerekeni yaptım. Cüneyt Çakır hoca gelip, 'top senden mi çıktı? dedi. Her ne kadar bir derbi de olsa, 'top benden çıktı, korner' yanıtını verdim. Top benden çıkmıştı. O pozisyonda Beşiktaş gol de atabilirdi ama aksi halde haksız bir galibiyet almış olurduk. Bu nedenle Cüneyt hocaya bu cevabı verdim. Onun da beni onurlandırması güzeldi" şeklinde konuştu.” (bugün.com.tr.23.2. 14)

Bu karardan sonra, hakem Cüneyt Çakır da büyüklüğünü gösterdi, gitti Semih kaya’nın elini sıktı. Doğru sözlü olmasından dolayı onu kutladı.

Ve sahalarımız örnek olması gereken çok güzel iki hareket gördü. Galatasaray’lı futbolcu Semih Kaya’nın davranışı ne kadar asilse, maçın hakemi Sayın Cüneyt Çakır’ın davranışı da o kadar örnek alınacak bir davranıştı.

Bütün bunlara neyi gösterdi. Futbolde faul yapılır, bazen hakem topun kimden dışarı çıktığını görmeyebilir, yanlış karar verebilir. Bütün bunlar mümkündür. Yanlış karar da oyuna dahildir. Bunun için kıyamet koparmaya gerek yoktur. Ama Semihin davranışı da asil bir davranıştı. Gitti hakeme doğruyu itiraf etti, kararı değiştirtti… Ve çoluğa, çocuğa insanlara örnek oldu.

Evet, dedik ki, dünyada hala “Doğrucu Davud”lar hala varmış hala yaşıyorlarmış. İşte  size örnek alınacak bir insan, bir futbolcu… Olur mu olur.  Semih’in bu davranışı inanıyorum ki, bir efsane gibi ömrü boyunca peşi sıra gelecektir.

Çünkü kötü davranışlarımız da bizimdir; iyi davranışlarımız da…

Semih Kaya , aslen Bergama’lı.  İzmir’de Altay’da oynarken, Galatsaray’lı yöneticilerin dikkatini çekti. 15 yaşında Galatasaray alt yapısına katıldı. 2007 yılında ise Profesyonel futbolcu olarak Galatasaray A takımının sağ bek’te asil oyuncusu oldu.

Bazı hareketler küçüktür ama son derece dikkat çekicidir. Bazı futbolcular , ceza sahası içinde eline resmen top değdiği halde, penaltı kararına karşı Hakem’e gidip  yemin billahla “Değmedi,” demeleri olağan davranışlar haline gelmişken. Yani yalancılık olağanken; Semih’in davranışı ne kadar övülse azdır. Asil bir harekettir. Çocuklara örnek olarak gösterilecek  bir harekettir.

Çünkü futbol o kadar kirlenmiş, o kadar ayağa düşürülmüştür ki, hakemlerin kararları zorla, korkutmayla saptırılmaya çalışıldığı bir çağda , ayakta durabilmek, doğru olabilmek hayli müşküldür.

Ama güzel davranışlar, halkımız tarafından da çok iyi karşılanmakta, değer verilmekte ve örnek gösterilmektedir

“Ahlak”  rumuzu ile yazan bir arkadaş olaya şu yorumu getiriyor.

“Insan olmak ve ahlaklı olmak işte bu, görün. Görün de utanın. Cebini doldurmak icin Allah'ı bile aldatmaya çalışanlara, küstahlara, oğullari birlikta organize hırsızlık yapanlara, her turlu gerceğin dile getirilmesini en aşağılık yöntemlerle önlemeye çalışanlara, rant alani yaratmak icin denizi dolduranlara, halk icin yapiyor ayagıyla , muteahhit zengin yandaslar yaratmak icin ülkeyi şantiyeye çevirenlere, Sonuc itibari ile AHLAKSIZLARA atfolunur. (Radikal.22.2.14)

Haydi buyurun. Demek ki neymiş? Bazı davranışlar yalnız futbol sahasında değil, siyaset sahasında da örnek olabiliyormuş.

Semih’i ve Hakem Cüneyt çakır’ı bu güzel davranışları dolayısıyla candan kutlarız.

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..