Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Şubat '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gazetecilerden etik dersi

Gazetecilerden etik dersi
 

googledan aldim.


Daha once gazetelerde okumuşsunuzdur. Suudi Arabistan kralının Türkiye`yi ziyareti sırasında cumhurbaskanı ve başbakana hediyeler vermiş olabileceğini gazeteler yazdı. Bu haberler uzerine ilgili şahıslardan herhangi bir tekzip gelmedi.

Kralın her gittiği yerde hediye dağıttığı sır değil. Kralın hediye vermesinde bir sakınca yok ama yasa gereği, yasada belirtilen miktarı aşması halinde alınan hediyelerin kayıt altına alınarak görev süresi sonunda teslim edilmesi gerekiyor.

Şu ana kadar bazı köşe yazarlarının bu hediye konusunu tekrar tekrar sormalarına karşı henüz bir cevap verilmiş değil. Bu demektir ki hediyeler iç edildi yani hediyelerin üzerine yatıldı. Bu durum yasalara göre suçtur. Etik açısından da hoş değildir. Ülkeyi yöneten insanlar böyle yaparsa, alttaki kadrolar neler yapmaz.

Cumhurbaşkanının Katar`ı ziyareti sırasında heyette bulunan 51 kişiye Katar Şeyhi tarafından hediyeler verilmiş. Gazetecilerin hakkına da dünyanın en pahalı saati düşmüş. Gazeteciler kendi aralarında anlaşarak Katarlı yetkililere iade edilmek üzere Türk büyükelçiliğinden bir görevliye teslim etmişler. Gazeteci arkadasları bu davranışlarından dolayı kutluyorum. Aslinda Suudi Arabistan kralinin hediyeleri ve Katar seyhinin hediyeleri ile ilgili olarak hediye alan sahislara ahlak dersi vermisler. Konuyla ilgili sahislar bu hareketten ders cikarir mi derseniz bu konuda hic umudum yok. Bu dersler aileler tarafindan cocuklarina kucuk yasta verilir.


.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...