Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Temmuz '17

 
Kategori
Blog
 

Geçmiş zaman olur ki

Geçmiş zaman olur ki
 

Çok hızlı tükenmiş zaman…

Blog kategorisinde  son yazımı on yıl önce yazmışım. Bu yazımda da dokuz yıl önce paylaşmış olduğum gene blog kategorisindeki bir yazının ardından yaşanan gelişmeleri aktaracağım.

Neyse… Satırları daha fazla yormadan sadede geleyim.  On yıl öncesinin o coşkulu MB ortamında “Faili Meçhul Şarkılar” başlığı altında bir blog yazmış ve MB’li dostlarımdan bir ricada bulunmuştum. Derdim Erkut Taçkın’ın seslendirdiği “Baba” isimli parçanın net ortamında olmamasıydı. Benim için çok önem arz eden bu güzel eserin anımsadığım kadarıyla sözlerini de paylaşmış ve MB üyelerinden yardım istemiştim. Yazıma birçok arkadaş katkı verirken “vakayinüvis” lakaplı sevgili Gülname böyle bir parçanın var olduğunu ve orijinal eserin Paul Anka tarafından “Papa” ismi altında seslendirildiğini bildirerek tam bir sürpriz yapmıştı. Vermiş olduğu link üzerinden parçayı dinlediğimde hissettiklerimi anlatamam.

Ancak sevgili Gülname, Erkut Taçkın’ın aynı parçayı Baba ismiyle okuduğunu ancak bu eserin digital ortamda olmadığını da bildirmişti.

Bu parça sanki 21 yıl önce yitirdiğim babamın hayat hikâyesi idi. Sanki Erkut Taçkın babamla tanışmış satır satır babamı anlatıyordu. O sert görünen, sevgisini evlatlarına belli etmeyen bu adam bir o kadar yufka yürekli olduğunun belki farkında bile değildi.

Mehmet Teoman’dan şarkının sözleri;

“Bir baba evlatlarını aramış son gün
Seslenmiş her yere çaresiz kalmış o gün
Bir baba sevgi vermemiş gizlemiş ise
Aşkı saklamışsa evlatlarından bile
Nasıl da bekler çocuklar sarılsın ona
Bir baba öpmeyi öğretmedikten sonra


Affedin affedin onu
Bir baba olmadıysa bile sizlere
Yalnızlık
Yalnızlık ona çok geç öğretti bu gerçeği
Hepiniz toplanın artık onun yanında
Öpüp okşanmalı titreyen elleri”

Ve aradan yıllar geçti. Babama olan hasretimin tavan yaptığı bu günlerde bu parça gene aklıma düşüverdi. Umutsuzca net ortamına “Erkut Taçkın-Baba” yazıverdim. Saniyeler sonra ekrana göz attığımda bu muhteşem eserin net ortamına girdiğini gördüm. En azından bu parçaya olan hasretim sona ermişti.

Paul Anka, Mehmet Teoman, Süheyl Denizci ve Erkut Taçkın her birinize sonsuz teşekkürler

...
 

Dokuz yıl önce yazmış olduğum blog:

.http://blog.milliyet.com.tr/faili-mechul-sarkilar-/Blog/?BlogNo=148881#aCom

Paul Anka "Papa"

https://www.youtube.com/watch?v=unE8E581RMc

Erkut Taçkın "Baba"

https://www.youtube.com/watch?v=NduCN2qQbEM

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..