Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Geleceğin Yıldızları - Breno

Geleceğin Yıldızları - Breno
 

Geleceğinden umutlu olduğunuz, 18 yaşında bir stoper için ne kadar para ödemeyi göze alabilirsiniz?

18 milyon dolar…?

Alman futbolunun tartışmasız devi Bayern Münih’in resmi internet sitesinin 13.12.2007 tarihli haberinde “Noel hediyesi” tanımlamasıyla duyurulmuştu Bayern’li taraftarlara Breno’nun transferi. Kırmızı-beyazlı yöneticilerin, oyun stilini fazlasıyla benzettikleri, dünyanın en pahalı on stoperi arasında gösterilen Lucio’nun on sekiz yaşındaki hali göz önünde bulundurarak yaptıkları kıyaslamalardan da galip çıkmayı başardı Brezilyalı genç yıldız adayı. Karl-Heinz Rummenigge’nin “bu transfer bizim geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak” sözleri de aslında her şeyi gözler önüne seriyor.

Breno Vinicius Rodrigues Borges, 1989 Cruzeiro doğumlu. 2003 yılında başladığı Sao Paulo macerasını 2007’de attığı dört yıllık imzayla profesyonelliğe taşıdı. Aynı sezon içerisinde toplam 30 maçta formasını giydi Brezilya devinin ve 2 gol buldu takımı adına. Genç yaşına rağmen soğukkanlı kişiliği, yüksek top tekniği, pas becerisi, savaşçı ve dengeli oyun yapısıyla çok kısa sürede Avrupa’nın dikkatini çekmeyi başardı. Real Madrid, AC Milan, Juventus ve Fiorentina adına çalışan tarama ekipleri kısa süre içersinde varlığından haberdar oldular genç yeteneğin. Elini çabuk tutan ve transferi gerçekleştirense Bayern Münih oldu.

Bir dönemin sevilen futbolcusu ve bugün takımın araştırma faaliyetlerin bir parçası olan Giovane Elber, büyük umutlar beslediği Breno için, “Genç yaşına rağmen dünya standardında. Hava toplarında çok etkili. Her iki ayağını da kullanabiliyor. Çabuk ve oldukça kuvvetli. Rakibini döver gibi marke eder. Kayarak müdahaleleri mükemmel ” gibisinden göz alıcı cümleler kullanıyor O’nu anlatırken.

2008’in başından bu yana Alman futbol devi için çalışmaya başladı Breno. İlk resmi maçında idolünün tandeminde forma giydi genç oyuncu. Bayern’in UEFA Kupası’ndaki rakibi Anderlecht’ti ve Alianz Arena’daki maçı 2-1 kaybetmişti ev sahibi takım. Breno-Lucio ikilisiyse beklenenin uzağında bir performans göstermişti.

Bayern Münih teknik ekibi, savunmanın ortasında ve sağında rahatlıkla görev alabileceğini ifade ettiği genç oyuncun çok kısa bir süre içerisine dünyanın en iyilerinden olacağından şüphe duymuyor. Breno’nun , Lucio, Van Buyten, Demichelis, gibi oyuncuların arasında bulunuyor oluşu, gerek kadro derinliği, gerek genç oyuncunun gelişimi, gerekse stoperlerin performanslarını üst düzeyde tutma zorunlulukları göz önünde bulundurulduğunda Bayern Münih için bir ayrıcalık olarak düşünülebilir.

 
Toplam blog
: 32
: 823
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

Soccer Scout & Researcher & Databank Developer Çeşitli kulüplerin altyapı ve profesyonel şube..