Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Gözümüzde fazla büyüttüğümüz futbol maçları

Gözümüzde fazla büyüttüğümüz futbol maçları
 

Bildiğiniz üzere Milli Takımımız yarı final oynadığı Almanya karşısında önemli bir mücadele göstermesine rağmen 3-2 mağlup olmuştur. Aslında mili takımımız bize göre mağlup olmamıştır. Çünkü bizim için yarı final de büyük bir başarıdır. Eğer Almanya karşısında etkisiz bir futbolla mağlup olsaydık üzülebilirdik ama maçın son dakikasına kadar etkin ve mücadeleci anlayışımızı ortaya koymamız son derece önemli.

Aslında genel olarak şu soruyu sormak lazım. Acaba biz milli maçları fazla mı ciddiye alıyoruz. Yani Avrupa ülkelerine ya da dünyanın diğer gelişmiş toplumlarına bilimde, ekonomide, sanatta ulaşamamanın verdiği iç burukluğunu futbol takımımızın başarılarıyla mı atmaya çalışıyoruz?

Milli bir sevinç olarak kutlanması gereken başarılarımızı neden kazanılmış bir savaş edasıyla kutluyoruz.

Elbette futbol bir coşkudur, heyecandır, sevgidir. Ancak aynı zamanda futbol bir endüstridir. Turizm potansiyelidir ülkelerin reklam aracıdır. Ülkemizin durumu bu açıdan incelendiğinde durum pek de iç açıcı değildir. Çünkü futbol ülkemizde önemli bir ekonomik potansiyel olmasına rağmen hala tam anlamıyla bir futbol endüstrisi oluşamamıştır.

Gönül arzu eder ki, EUROVISION , Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası gibi organizasyonlardaki çalışmaları ve başarıları bizleri heyecanlandıran ülkemizin; aynı şekilde blimde, sanatta ve teknolojide de elde edeceği başarılar bizleri heyecanlandırır.

Ülkemiz genç bir nüfus potasniyeline sahiptir. Dolayısıyla iyi bir şekilde değerlendirildiğinde bu gençlik ülkemiz açısından bir atak vesilesi olabilir. Çünkü gençliğin bilimden, sanattan kültürden nasibini almış olmaları onların dünyayı daha iyi okuması, çok değerli bilim adamlarının, dünya çapında hekimlerin , aydın hukukçuların ve ufuk aşılayabilen mühendislerin yetişmesi anlamına gelecektir.

Bu açıdan Milli futbol takımımızın maçlarını izlerken gösterdiğimiz ilgi ve heyecanı ülkemizin gelişiminde de göstermemiz gerekir. Veriler göstermektedir ki ülkemizde kitap okuma oranı çok düşüktür. Çünkü okuma ihtiyacı hissedilmemektedir.

Arkadaş muhabbetlerinde, dost meclislerinde konuşulanlar bir yazarın kitabında değindiği konular değil dizilerin replikleri ve gelecek bölüm tahminleridir.

Dizi deyince aklıma düştü. Eğer biz bu ülkenin gelişmesini istiyorsak çevremizdekilere illegaliteyi meşru olarak gösteren Kurtlar Vadisi ve türevi dizileri izletmemeliyiz. Çünkü bu tür diziler devlet adına güç kullanmayı, insan öldürmeyi vb. durumları meşru saymakta. 'Öldürmüşsek devletin geleceği için öldürmüşüzdür.' anlayışını yaygınlaştırmaktadır.

Bu diziler nedeniyle olabildiğince kibar , nazik ve aydın kişilikli olması gereken gençler daha asabi, daha kaba yetişmekte, gençler arasında MAFYACILIK oynamak yaygınlaşmaktadır.

Bir ülkeyi sevme katsayısı o ülke için öldürülen insan sayısı ile orantılı değildir.

Bir ülkeyi sevmek o ülke için yaşamak ve o ülke için üretmektir.

Bilim üretmek, teknoloji üretmek, fikir üretmek ve hiçbirini yapamıyorsak en azından SEVGİ üretmek.

Biz bunu başaramazsak yani üretmezsek, kendimizi geliştiremezsek sadece 4 senede bir milli takımımıza umut bağlar, sadece onların başarılarıyla dünyaya meydan okuduğumuzu zannederiz.

Sevgilerle.

 
Toplam blog
: 47
: 645
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

1987 yılında Konya Ereğli'de doğdum İlköğretim ve Lise öğrenimimi Konya'da tamamladıktan sonra 20..