Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '09

 
Kategori
Seçim
 

Halk; Partisine sahip çıktı.

Halk; Partisine sahip çıktı.
 

Biri Sözen' i Gözetliyor.:))CHP Başkan Adayı Sözen: Gözleme yapan kadınlar.


Seçimlere sayılı günler kala, kalan zamanı iyi değerlendirmek için var güçleri ile çalışan ve mitingden mitinge koşan adaylardan CHP adayı Şükrü Sözen bugün Bahçelievler Mahallesi, Eski Cumartesi Pazarında seçmenleri ile buluştu. Saat 15' te başlayacak miting için saat on dörtten itibaren alanda toplanmaya başlayan halk, yağmurun aniden bastırması ile bir hayli ıslansa da alanı terk etmedi ve adayını destekledi. Antalya milletvekili Emek’ in de hazır bulunduğu mitinge CHP meclis üyeleri tam kadro katıldı.

Adaylığının erken açıklanması nedeni ile seçim propagandasına diğer adaylardan bir hayli önde başlayan ve kök itibari ile zaten siyasetle haşır neşir olan bir gelenekten gelen Sözen’in adı, şüphesiz koltuğa en yakın isim olarak geçiyor. Geçen dönem yine CHP' den aday adayı olan fakat partisinin bir başka adayı aday göstermesi nedeni ile yarış dışı kalan CHP’ nin genç ve dinamik adayı Şükrü Sözen, saat ondörtten itibaren yağmaya başlayan yağmura rağmen, hiçbir yere gitmeyerek kendisine destek veren halka teşekkür ederek başladı konuşmasına.

Sizleri bu soğukta, yağmurda çok fazla ayakta tutmak, üşütmek istemiyorum. Buna gönlüm elvermiyor diyen Sözen; kısaca projelerinden bahsederek, "Manavgat Sevdamız", sloganımız "Değişim". Değişim için geliyoruz, dedi.

Fakat, bu büyük değişimi sizden ayrı, sizin dışınızda değil, sizinle birlikte, sizinle el ele gerçekleştireceğiz diyen Sözen; Manavgat’ta şeffaf belediyeciliği oluşturabilmek için Kent Bilgi Sistemi’ni hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımız Manavgat’ın uzun vadede ödemelerini, projelerini, ihalelerini görebilecek. Her şey şeffaf olacak. Biz evlatlarınızın yarınını düşünüyoruz. Bu süreç çok önemli. Manavgat’ın sorunlarını bilen kişilere bu halkın ihtiyacı var. Doğru insanlarla bu seçime girmek ve Manavgat’ı kucaklamak istiyoruz. Eğer bize yetki verir, el verir, kol veriri, omuz verirseniz yapamayacağımız hiçbir şey yoktur arkadaşlar, dedi.

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Sözen; ben burada doğdum, burada büyüdüm. Manavgat’ı tanıyorum, yollarını, sokaklarını, çukurlarını biliyorum. Sizlerin sorunlarını, içinde bulunduğunuz sıkıntıları biliyorum. Önce iş, aş, ekmek diyerek, Manavgat’ ı değişime götürecek adımları sizlerle beraber, sizlerin görüşleri, önerileri doğrultusunda tek tek atacağız. Manavgat’ ı hak ettiği hizmetle buluşturacak, cazibe merkezleri oluşturacak, yatırımcıları Manavgat’ a çekecek, dolayısı ile yatırımların ve istihdamın önünü açacağız. Bunun için projelerimiz var. Yıllardır bu projeler üstünde çalışıyor, kafa yoruyor, Manavgat ve Manavgat’ ta yaşayan herkes için hayatı daha yaşanılır kılacak hayaller kuruyorum. Bu hayallerimi, projelerimi hayata geçirmek için de sizlerin olurunu istiyorum. İnanıyorum ki hep birlikte, o özlediğimiz Manavgat’ a, o ışıl ışıl Manavgat’a, hak ettiğiniz Manavgat’ a ulaşacağız, dedi. Konuşmasının sonunda gökyüzüne bakarak, biraz ıslandık, biraz üşüdük ama vardır mutlaka bunda da bir hayır diyerek, yağmur berekettir. Bereket ise bebelerin doyması, insanların mutlu olmasıdır. İnanıyorum ki bu bereketi sandıklara da yansıtacaksınız. Sizlere güveniyorum. Bizleri bu yağmurda yalnız bırakmadığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür eder, saygılar sunarım diyen Sözen, alkışlar arasında sahneden indi. Yaklaşık 6 bin kişiye hitap eden Sözen’ nin projelerinden bazılarını ana başlıklar altında sıralayacak olursak:

Manavgat çayının denizle buluştuğu noktada halkın ücretsiz yararlanacağı modern halk plajları, Kongre Turizmi, Doğa Turizmi, Spor Turizmi, Deniz Turizmi, Sağlık Turizmi, Rehabilitasyon Merkezleri, Golf alanları, Kum mevkiinde gerçekleştirilecek projeler dahilinde nitelikli su parklarının oluşturulması, ırmak kenarları için geliştirilen projeler, Türk Belenini için Mimari değerde gerçekleştirilecek proje, Sorgun Titreyengöl mevkiinde geliştirilecek projeler, Kızılağaç mevkiinin dünya Turizm Piyasasından hak ettiği yeri alması için gerçekleştirilecek iyileştirmeler, yeni projeler, Manavgat kent merkezinde, top sahası diye bilinen alanda yapılacak Kültür merkezi, “sineme, tiyatro, spor kompleksleri, güzel sanatların sergileneceği geniş salonlar”, Kent Müzesi, Modern pazaryeri, pazaryerinin eski yerine taşınması, Güneş enerjisinin daha kapsamlı kullanılması ve Enerji Tasarrufu ile ilgili hayata geçirilmesi planlanan projeler. "Doğa yarınlara bırakacak en büyük mirasımızdır" diyerek yaratılacak yeşil alanlar, sosyal alanlar, mahalle evleri, eğitim, meslek, beceri edindirme kursları, Engelliler Merkezi, Hukuksal ve psikolojik sorunlarınızda yanınızda olacak danışmanlık merkezleri, meslek edindirme kursları, sığınma evleri, Kadın Danışma Merkezi, Gençlerin her anlamda kendilerini geliştirebilecekleri Gençlik Merkezleri, Liman ve Tersanenin hayata geçirilmesi, yaşlılar için hayata geçirilecek projeler bulunuyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Şükrü Sözen, 1964 doğumlu, yaklaşık iki dönem Belediye Başkanlığı yapmış olan halkçı, halkçı olduğu kadar başarılı, herkes tarafından sevilen ve saygı duyulan rahmetli İbrahim Sözen’ in oğlu.


CHP yerel yönetim anlayışını; "Çoğunluk diktası değil; çoğulcu demokrasi, Bireycilik değil, bireysel gelişme, Rant değil; sürdürülebilir kalkınma, Şahıs veya gurup ayrımcılığı değil, fırsat eşitliği ve insan haklarını benimsemiştir" olarak tanımlıyor.

Kendisine başarılar diler, Manavgat için en hayırlısı olmasını temenni ederiz.


İşte dünden bu güne resimlerle Sözen ve propaganda çalışmalarından örnekler.

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..