- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kabak tatlısı

Kabak tatlısı yemeklerden sonra yenebilecek en hafif tatlılardan birisidir. Hafif ve lezzetli tadıyla ağızda eriyen bir tatlıdır. Şimdiki kabakların zaten pişirmesi de zahmetsiz, pazarlarda kabukları ayıklanmış satılıyor. Bize yıkaması ve tencereye koyup pişirmesi kalıyor.
Malzemeler:
2 kilo kabukları ayıklanmış kabak
1 kahve fincanı su
4 su bardağı(orta boy) toz şeker
2-3 karanfil
Üzeri için:
Öğütülmüş ceviz, toz tarçın, arzu edilirse yanına kaymak
Yapılışı:
Düdüklü tencerenin dibine 1 kahve fincanı su koyulur, üzerine 1 kat kabak, 1 kat şeker koyulur ve 2-3 tane karanfil atılarak tencerenin kapağı kapatılır. Tencerenin buharı çıktıktan sonra altı kısılır, düdüğü yan yatırılır ve 15 dakika pişirilir.
15 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve tencerenin buharı boşalınca kabaklar geniş bir kaba alınır. Üzerine kabağın şerbetinden dökülür, arzu edilirse üzerine şeker serpilerek 10 dakika da elektirik fırınında fırınlanabilir. Soğuduktan sonra üzerine ceviz ve tarçın serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Sibel Koçarslan