Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kabak tatlısı

Kabak tatlısı
 

Kabak tatlısı yemeklerden sonra yenebilecek en hafif tatlılardan birisidir. Hafif ve lezzetli tadıyla ağızda eriyen bir tatlıdır. Şimdiki kabakların zaten pişirmesi de zahmetsiz, pazarlarda kabukları ayıklanmış satılıyor. Bize yıkaması ve tencereye koyup pişirmesi kalıyor.

Malzemeler:

2 kilo kabukları ayıklanmış kabak

1 kahve fincanı su

4 su bardağı(orta boy) toz şeker

2-3 karanfil

Üzeri için:
 
Öğütülmüş ceviz, toz tarçın, arzu edilirse yanına kaymak

Yapılışı:

Düdüklü tencerenin dibine 1 kahve fincanı su koyulur, üzerine 1 kat kabak, 1 kat şeker koyulur ve 2-3 tane karanfil atılarak tencerenin kapağı kapatılır. Tencerenin buharı çıktıktan sonra altı kısılır, düdüğü yan yatırılır ve 15 dakika pişirilir.

15 dakika sonra ocağın altı kapatılır ve tencerenin buharı boşalınca kabaklar geniş bir kaba alınır. Üzerine kabağın şerbetinden dökülür, arzu edilirse üzerine şeker serpilerek 10 dakika da elektirik fırınında fırınlanabilir. Soğuduktan sonra üzerine ceviz ve tarçın serpilerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..