Kayısı reçeli / Yemek - Mutfak / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Haziran '14

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kayısı reçeli

Kayısı reçeli
 

Şekerpare kayısıdan yapılmış nefis bir kayısı reçeli yapmaya ne dersiniz. Kayısı reçelini zerdali tadında hafif mayhoş yemek isterseniz limona birkaç tane limon tuzu eklemeniz gerekir ki daha da lezzetli ve hafif oluyor bana göre.  Pratik olsun isterseniz kayısıların haşlanması için düdüklü tencereyi kullanabilirsiniz zira 10 dakikada kayısılar haşlanıyor.

Malzemeler:

1 kilo şekerpare kayısı

Toz şeker (Ayıklanmış kayısıları bir kaba koyun, kapladığı hacimden iki parmak kadar fazla olsun şeker miktarı)

1 su bardağı su

Yarım limon ve 4 tane limon tuzu (limon tuzu çok ufak olmasın)

Yapılışı:

Düdüklü tencerenin içine çekirdekleri ayıklanmış ve dörde bölünmüş kayısılar konulur. Üzerine 1 bardak su ilave edilerek, düdüklü tencerenin buharı çıktıktan sonra ocağın altı kısılarak 10 dakika pişirilir.

Haşlanan kayısılar tahta bir çatal yardımı ile iyice ezilir. Üzerine toz şeker koyulur ve 10 dakika kaynatılır bu arada kevgir yardımı ile üzerindeki beyaz köpükler alınır.

Köpükler iyice azalınca yarım limon suyu ve limon tuzu atılır, mayhoş sevmeyenler iki limon tuzu ile yetinebilirler. Reçel 5 dakika daha kaynatılır bu arada tekrar kabaran köpükleri alınır.

Reçelinizi biraz ılıdıktan sonra kavanoza koyup, reçelin soğumasını beklemeden kavanozun ağzını sıkıca kapakla kapatın. Kavanozun çatlamaması için altına kuru bir havlu koyun.

Kavanozdaki reçel soğuyunca, kavanozu buzdolabına koyup kapağın iyice sıkışmasını sağlayabilirsiniz. Reçel kavanozunu 2 saat sonra alıp sıcak olmayan ve ışık görmeyen bir ortamda saklayabilirsiniz.  Afiyet olsun.

Sevgiyle kalın.

Sibel Koçarslan

 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..