Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Haziran '07

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Kolonya

Kolonya
 

Balıkesir’in en önemli özelliklerinden biri de kolonyasıdır. Çarşıda dolaşırken çiğerlerinizin bayram ettiği köşeler vardır. Eski Sümerbank binasından aşağı inerken, kuyumcuların bulunduğu sokaklarda bir de kolonyacılar bulunur. Önlerinde bidon, bidon kolonya doludur hepsinin.

Elinizde kullandığınız kolonya şişesinin üstüne bakın büyük olasılıkla bizim buralardan gelmedir. Önleri ve içleri mis gibi kokar bu dükkânların. Esnafları da güler yüzlü ve hoş sohbettir. Daima müşteri doludur dükkânlar. Ama her ne hikmetse yurdumuzun her yerinde olduğu gibi dini bayram önceleri daha bir artar alış veriş. Sırf kolonyacıların mı, tüm esnafın işi çoğalır bayram arifesinde. Hasan baba çarşısı adam kaynar. En alt kattaki şekerciden, en üstteki konfeksiyoncuya kadar hepsi hallerinden memnundur.

Alış veriş bitince hemen çıkmak olmaz çarşıdan. Zemin kattaki çay bahçesi sizi bekler, yorğunlugunuzu almak için. Dinlenip bir üst kata çıkın çarşıyı terk etmeden Hasan Babanın, çıkış kapısı yanındaki mezarında bir Fatiha okuyun. Şimdi dışarı çıkabilirsiniz eğer, eski Hasan Baba yönüne bakan kapıdan çıktıysanız, karşınızda bir park ve bir ilköğretim okulu girişi görürsünüz.

Büyük alış veriş mekânları da bulunan bu alan devamlı hareket halindedir. Dinlenmeyi ancak gece düşünür. Çarşı kapısında biraz durup karar verin ne tarafa gideceğinize. Ama girişteki şekerciden şeker almayı unutmayın. Mutlaka çocukluk günlerinizden kalma bir tad vardır şekerci dükkânında. Karşıya geçmeniz biraz zor olabilir. Trafik hiç hız kesmez burada.

Çarşıyı ve Balıkesir’i dolaşmaya daha sonra devam edeceğim. Şimdilik bu kadar...

 
Toplam blog
: 405
: 914
Kayıt tarihi
: 19.04.07
 
 

Okumayı ve kendimce yazmayı severim. Samimi eleştirilere açık biriyimdir. ..