Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '06

 
Kategori
Kitap
 

Kur’an okumak kur’an öğrenmek midir?

Kur’an okumak kur’an öğrenmek midir?
 

İlkokul yıllarımda arkadaşlarımla her yaz tatilinde bir süre camiye Kur’an öğrenmeye giderdik.Hepimiz zaten bildiğimiz için kısa sürede Kur’an okumaya başlardık.

Evet Kur’an okuyorduk artık biz.Fakat okumak mıydı önemli olan?

Lise bittiğinde gene yazın camiye gittim.Artık evde de Kur’an okuyabilirdim elbette.Fakat hocanın dinle ilgili anlattığı hikayeler çok güzeldi.

Kur’an okuyorum okumasına.Fakat anlamadıktan,verileni almadıktan sonra sadece okumak benim için eskisi kadar önemli değildi.Kur’an okumak,öğretmek,dinlemek bunlarda birer ibadettir.Bunun bilincindeyim.Fakat Kur’an Arapça olarak indirilmiştir.Yani o zaman insanlar Kur’an’da anlatılanları anlıyorlardı.

Bütün insanlığa indirilen Kur’an-ı Kerim’in özellikleri okuyucunun O'nu anlaması bakımından çok önemlidir.Peki her okuyan anlıyor mu?Ya da kaç kişi okuduğunu anlıyor?

Bir sitede aynen şunlar yazıyordu” Kur'an'ı insanlara tebliğ etmenin iki yolu vardır: Ya bütün insanlara Arapça'yı öğretmek, yahut Kur'an'ı başka dillere çevirmek. Bütün insanlara Arapça'yı öğretmek imkânsızdır ve buna gerek de yoktur. Nitekim Kur'an'da, muhtelif dillerin varedildiği ve bunun Allah'ın varlık ve kudretinin delillerinden olduğu belirtilmiştir. Bu durumda, Kur'an'ın başka dillere çevirilmesi gereği ortaya çıkmaktadır. Şurası bir gerçek ki, dünyada hergün çok sayıda insan, gerek Kur'an'ın aslını okumak ve dinlemek suretiyle gerekse Kur'an tercümelerini okuyarak müslüman olmaktadır. Bu da, Kur'an'ın lafız ve manasıyla mucize oluşunun ve bütün zamanlarda tazeliğini koruyuşunun çarpıcı delillerinden biridir. Kur'an'ın tercüme ve tefsirleriyle eşsiz yönleri ortaya konurken, çok sayıda insan kıyamete kadar bu yolla hidayetten nasibini alacaktır.(1)”

Yaz tatilinde çocuklar,okullar açılınca da anneleri camiye Kur’an okumaya gidiyorlar.Türkçe’sinin okunup,anlatılanların anlaşılmasının daha doğru olduğu düşüncesindeyim.

1-http://www.diyanetvakfi.org.tr

 
Toplam blog
: 31
: 2812
Kayıt tarihi
: 11.06.06
 
 

Bilgisayar Mühendisi arakibul.com site yöneticisi ..