- Kategori
- Türk Mutfağı
Kuzu etli tas kebabının tarifi
Kuzu Etli Tas Kebabının Tarifi
MALZEMELER:
Yarım kilo kuzu kuşbaşı (küçük doğranmış olucak )
3 ad. kuru soğan (yemeklik doğranacak )
2 diş sarımsak (çok küçük doğranacak )
2 adet yeşil biber (çekirdeği çıkarılıp küçük doğranacak )
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
4 su bardağı su
Kuzu Etli Tas Kebabı Yemeği Tarifi’nin Yapılışı
Tavaya yağları koyun etimizi koyalım .Suyunu salıp çekene kadar pişşin .Sonra soğanı sarımsağı koyalım .İki üç dk kavuralım .Yeşil biberi salçaları da ilave edip karıştıralım .Etlerin sonra tuzu baharatları serpip karıştıralım etleri bir tasın altında tepsinin ortasında toplayalım .Sıcak suyu verelim 160 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirelim .Tası kaldırdığımız zaman etler lokum pişmiş olur servis tabaklarına pay edelim .Sıcak servis yapalım .Afiyet olsun.
Kaynak: http://www.tariflerim.gen.tr/kuzu-etli-tas-kebabinin-tarifi.html