Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '12

 
Kategori
Etkinlikler / Festivaller
 

Manavgat Belediyesi'nden konserli açılış

Manavgat Belediyesi'nden konserli açılış
 

Fotoğraf: Tamer Karadağ


Sonbaharın en güzel günlerini yaşadığımız şu son günlerde, sonbaharın ruhuna ve ritmine uygun bir  grupla şahane mi şahane olan parkımızın açılışı yapıldı.

Doğanın yapısına uygun taşlarla döşenmiş yürüyüş yolları, çimlerle örtülü tertemiz alanları, sporunuzu yapabileceğiniz açık alan spor aletleri, okul-dershane-ev üçgeninde sıkışıp kalmış çocuklarımızın ve gençlerimizin stresini atabileceği, enerji depolayabileceği, yalınızca sağlıklı birey olmanın değil, takım olman ruhunun da aşılandığı, birlikte olabilmenin tadını çıkaracakları basketbol ve futbol sahaları ve tabii ki oturup uzun uzun hayallere dalabileceğiniz, Türkiye’nin debisi en yüksek nehirlerinden biri olan Manavgat nehrini doyasıya izleyebileceğiniz modern ahşap bankları, seyir terasları. Başka ne isteriz ki?

Deyim yerindeyse değil yürümek, yakınından geçmekten bile imtina ettiğiniz bir viraneden bir cennet yaratılmış adeta. Cennet böyle tasvir edilmemiş miydi figürlerde? Doğanın koynunda, doğayla birlikte uzayıp giden o yollarda yürürken, kendinizi cennette hissetmeniz başka nasıl anlatılabilir ki?

Çok yoruldum dediğiniz anda soluklanabileceğiniz ana kucağı gibi davetkar ahşap bankların albenisi nasıl anlatılabilir ki yaşamadan?

Tam demli bir çay olsa da içsek dediğiniz anda yüzüne gülümseyen, sınırlı tutulmuş kafeteryasında, tam da ağzınıza layık, tavşankanı çayı yudumlamanın keyfi başka neyle değişilebilir ki? Cennet bu değilse nedir ki?

Gerçekten cennette yaşıyoruz. Cehenneme çeviren insanlar.

Umarım yaşanabilir alanlar sunmak adına düşünülüp hayata geçirilen bu park aynen olduğu gibi korunur. Adına insan denen bazı mahlûkların çöplüğe çevirmesine izin verilmez.

Sonuçta oraya harcanan emek, para bizim. Bizim adımıza hayata geçirilen bu cennetimsi alanı koruyup kollamak boynumuzun borcu olsun.

Keza başka türlü de değerlendirilebilir, ranta yenik düşebilirdi bu alanlar. Yapmamışlar. Bizi, geleceğimizi, çocuklarımızı düşünmüşler. Hayat veren bu tür projeler övgüye ve teşekküre değer. Dolayısı ile çalışıp, hizmet üretebileceği 18 ayı içerde geçirtilen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e teşekkürler.

Umarım bu ve buna benzer projeleri gelecekte de devam eder. Gasp edilen 18 ayında yarım kalan tüm projelerini hızla hayata geçirir. Ne de olsa fethedilecek kale gibi görüyor burayı AKP. Ve fethetmek içinde elinden geleni yapıyor, yapacaktır.

Neyse bu konuyu kısa kesip bu güzelliğe güzellik katan, zamanın ve mekanın ruhuna uygun konseri ile bizleri şad eden Ezginin Günlüğü' ne geçelim. Zaman zaman çakan şimşeklerin eşliğinde izlediğimiz grbun o birbirinden güzel parçalarını birlikte dinleyelim. Canlı gibi olmaz ama umarım bizim kadar zevk alırsınız.

İşte Ezginin Günlüğü, işte şahane parçalarından bölümler. İyi seyirler.

http://www.dailymotion.com/video/xu7ny3_manavgat-belediyesi-ezginin-gunluyu-konseri_music

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..