Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İlgi duyduğum alan tarih. Milli mücadele ve Osmanlı tarihine  odaklandım. Gözden kaçan tarihi şahsiyetleri ve olayları yazmaya çalışıyorum.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
Ruh nedir, ruh bedenden ayrılır mı?

Sana ruh hakkında soru sorarlar. De ki: "Ruhun ne olduğunu ancak rabbim bilir, size ise pek az bilgi verilmiştir." İsra suresi 85.ayet

08 Ekim 2020 17:24
Ruh nedir, ruh bedenden ayrılır mı?

Ruh bedeni terkedince beden kaskatı donmuş bir halde kalır. Ruh duyularımıza can veren, gözü gördüren, beyni merkezi sinir kontrol sistemi yapan, kulağı, dili velhasıl tüm bedeni işlevsel hale getirendir. Maddesel değildir. Ağırlığı hacmi görünürlüğü yoktur. Cenin halinde iken bedene girer ölümle çıkar. Girdiği de çıktığı da görünmez. Ama vardır. Ruh yükseldiği gibi alçaldığı irtifa kaybettiği de olur. Alçaldığında insani duygularımız azalır, ruhum sıkıldı deriz, yükseldiğinde çok mutlu oluruz. Ruh Allah'ın emrindedir. O'na başka hiç bir şey güç yetiremez. Dilerse alır, zapteder, dilerse azat eder.

07 Ekim 2020 11:56
Mütareke yıllarında İstanbul'da mücadeleye karşı olan basın

Muhterem efendim, İngiliz muharipleri değil ,muhipleri olması gerekiyor zannederim. Tarihe öncelikle milli mücadeleye ilgi duyan birisi olarak çok faydalandık.Elleriniz ağrımasın.

22 Nisan 2020 10:15
 
Toplam blog
: 119
: 225
Kayıt tarihi
: 04.12.17