Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Aralık '18

 
Kategori
Blog
 

Milliyet Blog Yazar, Haftalar Sonra Kılıçdaroğlu Söyler...

Milliyet Blog Yazar, Haftalar Sonra Kılıçdaroğlu Söyler...
 

Çizim: Yücel Evren


Bir süredir Milliyet Blog sayfamda Türkiye’de yaşayan Alman emeklisi Hans ile Almanya’daki arkadaşı Otto arasındaki yazışmalara yer veriyordum.

İki kişi arasında geçen özel yazışmaları bu şekilde internet üzerinden ifşa etmenin pek de etik olmadığını biliyorum elbet. Ancak konu, ülkemizdeki döviz kurları ile faiz oranları arasındaki makastan yararlanarak uyanık yabancı para babalarınca ülkemiz kaynaklarının dışarıya aktarılması tezgahı olunca, yayınlamamazlık edemezdim.

Anımsayacaksınız. En son Otto Hans’ın sözünü dinleyerek Avrolarını yüksek fiyattan bozdurup TL mevduat faizine yatırarak ve vade sonunda tekrar Avro alarak Almanya’da 10 yılda bile zor kazanabileceği kadar geliri 36 günde nasıl kazandığını[1] anlatan mektubunu yazmış ve Hans da, biraz daha uyanık olsaydı daha da fazla kazanabileceğini belirten cevabını[2] yazmıştı.

Bugün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu TBMM’deki grup toplantısında “1 milyon” Avro yerine Dolar koyarak, Otto’nun mektubundaki ilk ve son tarihleri değiştirerek aynı örneği vermiş.

Sn. Kılıçdaroğlu’nun konuşması aynen şöyle[3]:

“… Doların kurunu alıyorum 13 Ağustos tarihinde 1 milyon dolar getiren birisi 6 milyon 800 bin dolar Türk Lirası aldı. Götürdü bu parayı devlet tahviline yatırdı. 3 Aralık tarihine geldik götürdü parasını çekti, parasını çektiği 7 milyon 384 bin 675 lira para kazandı. Gidiyor aynı gün dolar alıyor bu sefer aldığı dolar ne kadar 1 milyon 406 bin 524 dolar… 13 Ağustos’ta 1 milyon dolar getirmişti, 3 Aralık’ta yüzde 40 dolar bazında bir devlet yabancılara para kazandırır…” 

Tarihleri değiştirince rakamlar biraz değişmiş ancak anlatılanlar Otto’nun Hans’a yazdığı ve Blog sayfamızda yayınladığımız  mektup içeriğiyle birebir, tıpatıp, aynı…

Kılıçdaroğlu bu konuşmayı Almanya’dan döndüğünün ertesi günü yapınca, Almanya’da, sayfamızda mektuplarına yer verdiğimiz Otto’yla da görüşmüş olabileceği akla geliyor.

Yok öyle değilse, bu durumda Bloglarımızı okumuş olabileceğinden kuşkulanıyoruz.

O da değilse, tek ihtimal kalıyor: O da “aklın yolunun bir olduğu”…

Aslında ne demeye çalışıyoruz biliyor musunuz?

Şu anlatılan bir Milliyet Blog başarısıdır.

Biz burada yazarız, siyasetçiler aylar sonra keşfeder, dile getirirler…

İşte örneği…Halep orda, arşın burada…

 

Kenan IŞIK

 
Toplam blog
: 432
: 2964
Kayıt tarihi
: 16.05.07
 
 

Mülkiye mezunuyum. Emekli müfettişim. Ankara'da yaşıyorum. S'oligarşi isimli kitabı yazdım. Kitap..