Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '17

 
Kategori
Güncel
 

Mültecilik günümüzde demokrasi beleşçiliği halini aldı; Donald Trump haklı!

Mültecilik günümüzde demokrasi beleşçiliği halini aldı; Donald Trump haklı!
 

Haksızlıkları savunduklarını iddia edenler dikkat ederseniz hep aynı noktada dururlar. Bunlara göre ortada bir haksızlık vardır. Suçlu bellidir. Giderilmelidir falan. İşin başka şekilde olabileceğini hiç düşünmezler. Kendileri gibi bilinçsiz kalabalıkları da arkalarına aldıklarından sesleri çok çıkar; hep haklıdırlar!

Tıpkı şu an dünyayı saran mülteci meselesi gibi… Göçmen denilen insanlar denizlerde onlarca yüzlerce ölürken yüzde yüz haklı olsanız bile tersine bir şey söyleyemezsiniz.

Oysa niye geliyorlar, niye ölüyorlar? Yarısı savaştan kaçıyor eyvallah peki ya diğer yarısı… Ne var onların ülkelerinde? Bizler sanki daha mı iyi şartlar altında yaşıyoruz? 30 yıldır terör var, biz de mülteci olup gidelim o zaman!

Kaldı ki savaştan kaçan bile haklı değil; kalıp mücadele etsin…

Ne yapacağız ülkelerimizi işgal mi edecekler? Onların yüzünden aynı acıları biz de mi yaşayacağız?

Ülkelerini bırakıp gittikleri zaman ne olacak? Sorunlar bitecek mi? Vatanlarından uzak başka diyarlarda huzur bulacaklar mı? Bırakıp gittikleri zaman kendi ülkeleri ne olacak?

Mültecilerin hepsi mülteci değil; barış isteyen dünyanın hoşgörüsü, demokrasinin sağladığı rahatlık kendi ülkelerinde mücadele edip huzur bulmanın zorluğunu kaldıramayan beleşçilerin savaş, yoksulluk gibi şeyleri bahane ederek ülkelerinden ayrılıp Avrupa’ya Amerika’ya akması, işgal etmesi dünyayı tehdit ediyor.

Sen bir kendin mücadele et gücün yetmediğinde yardım ederim. “Savaş var, beni kurtar” Şu rahatlığa bak! Burnu bile kanamadan bu sorunlardan kurtulacak, var mı öyle!

Gerçekten çaresiz olanlar mutlaka vardır; ama bir kısmı sanki ülkelerinden kaçmak istiyor. Çünkü orada aradıkları yaşam yok. Gittikleri yerlerde her şey var. İyi ama kardeşim böyle olmaz ki.

Birileri tepki gösterince kıyamet kopuyor. Vaaayyy insan hakları nerede! Demokrasi düşmanı, vicdansız! Napsın adamlar ya! Şimdi örneğin bizim halimiz. Birileri Suriye’yi yesin, biz de kahrını çekelim! Dünya ayağa kalksa Kerim Korkut söyleyeceğini söyler: Donald Trump haklı.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..