Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '07

 
Kategori
Özel Günler
 

Özel günlerimiz ve uzmanlarımız

Özel günlerimiz ve uzmanlarımız
 

Öyle zamanlar vardır ki, dini ve milli özel günlerimiz. Bir de yılbaşımız var ki zamanı geldiğinde vazgeçemediğimiz. Bu günlerde belli kısımlardan uzman kişiler çıkar, milleti aydınlatmak için televizyon ve gazetelerde boy gösterirler.

Milli günlerimize bakarsanız, günün önem ve mahiyetini belirten uzman kişiler demeç verirler, makale yazarlar. Halk daha çok bilinçlenir. Milli duygusal yönümüz bu günlerde daha çok ağır basar. Fark ederseniz milli günlerde dalında uzman kişiler açıklama yapar ve de herkes memnun olur.

Dini günlerimiz milli günlerimizden çok farklıdır. Milli günlerde uzmanlar açıklama yaparken dini günlerde uzmanı da uzman olmayanı da açıklama yapar fetva verirler. Ramazan ayı yaklaşmaya başlamasın, hocalarımız çoğalır. Bu aylarda fetva verenlerimiz çok olur. Tabi bunları derken dalında uzman olan ilahiyatçılarımızı kastetmiyorum. Bir hoca çıkar “Orucunuzu cinsel ilişki ile açabilirsiniz” gibi orucun edep ve adabına aykırı bir söz atar ortaya. Garibim cahil insan da inanır buna. Namaz için kadına fetva verir. “Kadın çıplak olarak kendi odasında namaz kılabilir” der sonra. Kaldı ki eşler birbirleri yanında edep ve adap usulünce karşılarına geçerken, Allah’ın karşısına sen bir kadını nasıl çıplak çıkarmaya kalkarsın? Bu fetvaları veren hocalarımız da kendi dalınca uzman hocalarımız.

Yeni bir yıla giriyoruz, Miladi 2008. Özel ve kaçırılmayacak bir gün. Neticede yılın sadece bir gününe rast geliyor. Kutlamak lazım. Tabi bu günlerde de falcılarımızı unutamayız. Yılbaşı yaklaşırken televizyonlar ve gazeteler falcılara çalışır. Falcılar da bu günlerde uzmanlığını konuşturur. Ne kadar dalında uzman falcımız varsa çıkar piyasaya açıklama üstüne açıklama yapar. Yeni yıl ile uyduruk hikaye anlatırlar. Anlamadığım, bir yerle anlaşmaları mı var falcıların. Gaipten ses mi duyuyorlar.

Fal ve falcılara inanmak, fala baktırmak sanırım cahillik bu olsa gerek. Unutmayın ki gaibi sadece ve sadece Allah bilir.

İşte bizim için en değerli günlerimiz. Bu günlerde boy gösteren uzmanlarımız. Ayırımı siz yapın. Şimdi olduğumuz yeni yıl arifesinde, gün falcıların günü. Fala ve falcılara hatta fal baktıranlara ne diyelim ki. Hayırlı olsun mu?

 
Toplam blog
: 31
: 876
Kayıt tarihi
: 17.11.07
 
 

1975 Samsun doğumluyum. İlk orta ve liseyi Samsun'da okudum. İleri düşüncedeki tüm fikir değerlerine..