- Kategori
- Yöresel Yemekler
Pastırma çorbası

Çorbasız kış geçmezmiş. Bence dört mevsim de geçmez çorbasız. Hele ki yazın, domateslerin en güzel olduğu mevsimde, çorba pişirmeyi ve içmeyi çok severim. Kışın ise, domates yerine salçayla pişiriyorum çorbalarımı.
Bugün size, kokusuyla iştah açan bir çorba tarifi vereceğim, pastırma çorbası. İnanıyorum ki çok seveceksiniz.
6 dilim pastırma ( kurumuş parçalar bile olabilir )
1 litre su ya da et suyu
1 çay bardağı köftelik ince bulgur
4 tane sivri biber ( hafif acı olmalı )
1 çorba kaşığı yağ
1 çorba kaşığı salça
Yarım limon suyu
Yapılışı;
Pastırmaları birer santim eninde doğrayın, yağda yarım dakika kadar kavurun. Fazla kavurursanız kurur. Üzerine salçayı ekleyin, yine yarım dakika kadar kavurup, sıcak et suyunu, ya da sıcak suyu ekleyin. Su eklemişseniz, hazır tabletlerle de tat verebilirsiniz, hiç koymasanız da olur. Köftelik bulguru, ince ince doğranmış sivri biberleri ekleyin, 10 dakika pişirin. Sonra da limon suyunu ekleyin.
Bütün çorbalardan daha kısa sürede piştiğini ve inanılmaz güzel koktuğunu göreceksiniz.
Afiyet olsun...