- Kategori
- Yemek - Mutfak
Peynir tenekesinde tavuk kızartma!
En basit imkanlarla yapılabilecek ve hafta sonlarınızı keyifle geçirmenizi sağlayacak enfes bir tarif vermek istiyorum sizlere.
Gerekli malzemeler;en az 1,5 kg ağırlığında bir tavuk,toprak bir zemin ve peynir,turşu veya zeytin tenekesi!
Sahi birde,pilav için teneke içerisine sığacak büyüklükte bir tepsi.
Önce tenekenin bir tarafının kapağı komple çıkartılır,sonra bir çivi ile üst orta yerinden bir delik açılır.
Tavuk bir tel yardımıyla,çivi ile açtığımız deliğe tutturularak asılır.
Ve önceden içine ıslatılmış bulgur koyduğumuz tepsimiz yere konulur.
Delikli kısım yukarıda kalacak şekilde,tenekemiz tepsinin üzerine kapatılır.
Yerle temas eden kısımlar hava almayacak şekilde,toprak yada çamur ile kapanıp tenekenin üstüne büyük bir taş ağırlık konur.
Ve etrafında çalı,çırpı ile teneke boyuna kadar yükselecek şekilde ateş yakılır ve otuz dakika kadar beklenir.
Sürenin sonunda taş kaldırılıp,teneke yavaşça kalktığında muhteşem sonuç ortaya çıkar!
Nar gibi gibi kızarmış ve yağı suyu bulgur olan tepsiye akmış tavuk görüntüsü nihayet karşınızdadır.
Sakın ha kanat yada budundan tutmayın,kemik elinizde kalır küllere düşürürsünüz.
Afiyet olsun....