- Kategori
- Beslenme / Diyet
Sağlıklı yaşamın 10 Altın Anahtarı

Gün içinde 5-6 porsiyon sebze tüketimine özen gösteriniz.
Kansere karşı önemli bir görev üstlenmektedir antioksidanlar. Bu nedenle C vitamini kaynaklarından turunçgiller, E vitamini kaynaklarından ise badem, fındık, tahin, kabak çekirdeği ve naneyi elimizden geldiğince sık tüketmeliyiz.
Her zaman tavsiye ettiğim üzere gün içinde 8-9 bardak su içmeliyiz.
Katı yağ kullanımından uzaklaşarak ağırlıklı olarak sıvı yağ tüketimine özellikle fındık yağı, zeytinyağı vb ağırlık vermeliyiz.
Kan şekerimizin dengede tutulmasını sağlamak amacıyla beyaz ekmek yerine kepekli ekmek tüketimini ön planda tutmalıyız.
Bilinçsizce yapılan taslak diyetler sağlık için risk oluşturmaktadır.
Zayıflama konusunda Diyetisyenlere başvurulmalıdır.
Yemek pişirme konusuda seçimi kadar önemlidir. Kızartmalar yerine buharla pişirerek hazırlanan yemekler sağlık açısından olumlu etki sağlamaktadır.
Aşırı tuz tüketiminden kaçınılmalıdır. Günlük en fazla alınması gereken 6 gram olan tuz miktarının yalnızca 1 gramını dışardan ekleyebiliriz.
Besin alımlarında aşırıya kaçmamak için porsiyon ölçümlerine dikkat etmeliyiz.
Fiziksel aktiviteye özen göstermeliyiz. Günlük 30-45 dakika arası yapacağımız
fiziksel aktivite bizim için yeterli olacaktır.