Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Sigarayı bırakma nedenlerinizi belirleyin

Sigarayı bırakma nedenlerinizi belirleyin
 

Sigarayı bırakma nedeni


Sigaradan kurtulmak için karar verme işleminden de önce bir sigarayı bırakma nedeninizin olması gerekir. Eğer sigara içmek sizi rahatsız etmiyorsa kendinize bu sebepleri yaratmanız gerekir. Genç ve sağlıklıyken genelde sigara içenler sağlık sorunu konusunu düşünmek bile istemezler. Halbuki en büyük yalanı kendi kendilerine söylerler. Sigara konusunda kendinize yalan söylemeyi bırakın. Geçin aynanın karşısına konuşun kendinizle. Sigara içmek sizi rahatsız etmiyorsa etmiyor, ediyorsa ediyor demekten çekinmeyin. Bunları söylemeniz size ne mi kazandıracak? Bunları söylemeniz size ileride belki de “sigaradan hiç rahatsız değilim ve sigara içmeyi de çok seviyorum ama yine de artık onu içmek, onun bağımlısı olmak istemiyorum” demenize neden olabilir.

Unutulmaması gereken bir nokta var ki sigara zaten bir gün, siz isteseniz de istemeseniz de size birçok bırakma nedenini üretecek. Siz ondan önce davranın. Önemli olan sigaradan dolayı hasta olmadan önce sigarayı bırakabilmektir. Sigara içmek için ürettiğiniz nedenleri tersine çevirmeyi deneyin. İçmemek için mutlaka bir nedeniniz olmalı! Bütün sigara bağımlıların var. Sizin de var. En basit neden bu kötü alışkanlığın insanları sevdiklerinden ayırdığı gerçeğidir. Ölüm yani. Bundan önemli bir neden olamaz. Sigarayı bırakmanın en basit ve en önemli nedeni bu işte: Sigara yüzünden ölmemek…

Nedeninizi belirlediyseniz, ama onu bir türlü kafanızda kabullenemiyorsanız yine de yapabilecekleriniz hâlâ var. Örneğin ailenizle sürekli konuşun. Bu konuyu konuşmaktan korkmayın. Onlara bir gün, şimdi dediğinize inanmasanız bile, sigaradan kurtulacağınızı söyleyin. Arkadaşlarınıza anlatın. Hatta sigara içerken bunu inadına yapın. Her çektiğiniz nefesle sola bir yaprak gibi olduğunuzu hatırlayın. Şuan Sağlığınız açısından bir zarar görmemiş olsanız bile ara sıra sigaranın zararlarını anlatan TV programlarını, belgeselleri, haberleri izleyin ve bu konuda yazılan kitapları okumak için gayret edin. Her ne kadar henüz kabul edemeseniz bile kağıtlara sigaranın zararlarını yazın ve onları evinizin farklı yerlerine yapıştırın.

Unutmayın! Nedeniniz varsa, sonucunuz da olur. 

 
Toplam blog
: 8
: 4099
Kayıt tarihi
: 07.06.14
 
 

İstanbul Üniversitesi gazetecilik bölümü yüksek lisans mezunuyum. Farklı alanlarda makaleler yazm..