Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Sivil Toplum
 

SN. KILIÇDAROĞLU NE DEMEDİ

Sn. Kılıçdaroğlu CHP' nin genel başkanlığına seçildi. Giydiği gömlek, takmadığı kravat, kurultayda söyledikleri haber oldu didik didik edildi. Kravat, gömlek olayı bana göre yine aşırı slogan, içerikten yoksun didiklendi, kendisi tarafından cevaplandı.

Söyledikleri ise her yönden analiz edildi. Ama sorun tam da işte burada. SÖYLEDİKLERİ analiz edildi. Olumlu olumsuz yorum yapıldı. Ama asıl sorun söylemediklerinde. Ya da benim medyada göremediğim noktalarda. (Konuşmayı dinlemedim çünkü. Sonradan bölüm bölüm okudum.) Ama bir başka sorun, söylenmeyenler medya da da işlenmedi. Ama bir başka sorun vatandaşta söylenmeyenlere takılmadı. Bir başka sorun o söylenmeyenleri zaten ülkemizde çok küçük bir azınlık söylüyor ve ne yazık ki onları da dinleyen olmuyor. Yani o söylenmeyenleri başka siyasi partilerde söylemiyor. Söyler gibi yapmak başka bir kavramdır. Yani yine başa döndük, biz hepimiz aynıyız. İşte bu nedenle eğer Sn. Kılıçdaroğlu ile CHP bir oy artırımı yaparsa bu ülke için bana göre bir yarar sağlamayacak. CHP' nin kendisi için bir başarı olacak. Eğer kurultay konuşmasında görmediğimi söylediğim tek bir konu, tek bir cümle ile dahi geçmiş ise peşinen özür dilerim.

Örneğin bu ülkede engelli oranının % 8,5 ile % 12 arasında olduğuna dair bir çok istatistik var. Yetmiş milyonluk bir ülkede % 8,5 yaklaşık 6 milyon yapar. Her engellinin bir ailede sadece bir kişinin yaşamını 1. dereceden etkilediğini, maddi manevi değiştirdiğini varsaysanız, engelden etkilenen oran % 17 yapar. Unutmayın bu ülkede % 20-23 oy oranı ile ana muhalefet partisi olunuyor. Peki Sn. Kılıçdaroğlu engel kavramı ile herhangi bir şey söyledi mi? Ben bile bu kıt aklımla bu sayfalarda yazdım " engel konusu bir bakanlık ve/veya bakanlıkların alt konusu olamaz, bizatihi kendisi başlı başına uzman bakanlık konusudur" diye.

Bu ülkede neredeyse tüm dereler üzerine HES' ler kuruldu kuruluyor. Bazıları için yürütmeyi durdurma kararları çıktı. Yasal süreç devam ediyor. Su kaynakları bitti, bitiyor. Bugün doğan bir çocuğun dahi 60' lı yaşlarında Seyhan deltasının bittiğini görebileceği iddia ediliyor bu konuda dikkate alınabilir yayınlarda. Mıcır (mıcır, altın bile değil, ki olsa ne farkeder) çıkarmak için Kaz dağlarında ağaç kesiliyor. O kadar Aleni ki NTV oradan yayın yaptı. Kozak yaylasında binlerce ağaç kesildi. (Bunu da bir başka yetkin yayın organında okuyabilirsiniz.) Ben bu kıt aklımla bu sayfalarda dedim ki bu ülkede su/deniz bakanlığı olmalı, bu konu alt işlevler olarak değerlendirilemez. Peki sayın Kılıçdaroğlu su, çevre, doğa için ne dedi ?

Bu ülkede olağanüstü bir enerji açığı / gereksinimi ve buna bağlı olarak tartışması var. Atom enerjisi ülkeden ülkeye antlaşmalar ile günlük hayatımıza girmeye doğru hızla gidiyor. Peki enerji gereksinimi, enerji kaynakları, yenilenebilir enerji, atom enerjisi konusunda ne dedi Sn. Kılıçdaroğlu ?

Bu ülkede olağanüstü bir eğitim sorunu var. Çözüm! lerden biri olarak her ile bir üniversite açma girişimi / hedefi var. Peki sayısal çokluk niteliksel yeterliliği getirir mi? Peki Sn. Kılıçdaroğlu üniversite kavramı ve ilgili konularda ne dedi ? Okul sayısını vb bir yana bırakın. Sadece daha ilkokuldan başlayan sınav ile özdeşleşmiş bir eğitim sistemi var. Üstelik temel mantık değişmeden sürekli yöntem değişiyor. Çocuklarımız neredeyse amiyane tabiri ile test manyağı oldular. Peki bu sistem için Sn. Kılıçdaroğlu ne dedi?

Bu ülkede olağanüstü bir ulaşım sorunu var. Ama bu ülkede ulaşım sorununu sadece kaza olgusu ile algılayan başka bir mantık daha var. Ulaşım sorununu aynı güzergaha, duble yol, oto yol, tren, hızlı tren yatırımı yaparak çözüm anlayışı var. Ulaşım sorununu şehir içinde de sürekli olarak bir şeyler yaparak (metro, metrobüs, viyadük, 3218. boğaz köprüsü vb) çözme anlayışı var. Peki ama Sn. Kılıçdaroğlu' nun CHP' si bu konularda ne yapacak, ne dedi Sn. Kılıçdaroğlu biliyormusunuz ?

Bu ülkede istediği kadar nüfus artışı yavaşlasın yine de olağanüstü bir sayısal artış var. Bu artışın getirdiği, yaparak çözülemeyecek sorunlar var. Örneğin göç sorunu var, örneğin beslenme sorunu var, sağlık sorunu var, var var? Peki ama Sn. Kılıçdaroğlu nüfus nicelik / nitelik ilişkisi için ne dedi?

Dünyada bilgi teknolojileri ve buna bağlı olarak her sektörde fiziksel üretimden çok bilgi hakkının ön plana çıkmaya başladığı sırada hala otomotivde fasoncu olmayı başarı sayan bir anlayış var. Dünyada genetik bilimi korkunç sonuçlara da, olumlu sonuçlarada yol açabilecek şekilde giderken ülkemizde sadece değişen yönetmelikler havada uçuyor. Bir defada ürün verip tekrar satın alınması gereken tohumlara mecbur kalmaya başladık. Peki ama Sn. Kılıçdaroğlu yeni teknolojiler ve bunlara bağlı olarak, sanayileşme, tarım, istihdam makro politikaları için ne dedi?

Peki ama Sn. Kılıçdaroğlu ne dedi gerçekten ?

 
Toplam blog
: 226
: 558
Kayıt tarihi
: 16.08.06
 
 

15 Nisan 1959 İstanbul doğumluyum. Marmara üniversitesi siyasal bilimler fakültesi mezunuyum. Ancak ..