Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '16

 
Kategori
Güncel
 

Suriyeli çocuğu yere çarpan adam!!!

Suriyeli çocuğu yere çarpan adam!!!
 

internetten alınmıştır


İzmir Kemeraltı'nda meydana gelen olay, sadece öfkelenmekle halledilecek bir vehamet değil... Bence bu vaka'nın bir kaç yönden analiz edilip ona göre sonuçlara gitmek gerek.

Olayı kısaca özetleyelim: İzmir'in ünlü Kemeraltı çarşısında bir seyyar satıcı sapkasını alıp kaçan bir çocuğu peşine düşüyor ve yakaldığı yerde de kaldırıp yere çarpıyor.

Şimdi bu olayın birinci cephesi şu: Bu ülkede böyle "adam"ların yaşıyor olması...

İkincisi de, bu çocuk Suriyeli değil de Türkiyeli bir çocuk olsaydı bu "adam"  yine aynı hareketi yaparbilir miydi?

Birincisi bir gerçeğin ifadesi... Ne yazık ki bu ülkede böyle adamlar yaşıyor... Karşısındakinin bir çocuk olduğuna bakmaksızın onun üzerinde "vahşi gücü"nü kullanabiliyor.

Bu merhametsizlik, bu vicdansızlık ne yazık ki, üzerinde durulması gereken toplumsal sorunumuz.

İkinci açıdan bakınca durum daha da vahim... Eğer bu insan müsveddesi bu çocuğun Suriyeli bir sahipsiz olduğunu bilerek böyle kaldırıp yere çarptı ise bu "adam" nezdinde ülkemizde insanlık ölüyor demektir.

Son zamanlarda Suriyeli mülteclier üzerinden çok ajitatif yorumlar yapılıyor... Sanki Suriyeliler ülkemizi işgale gelmiş ve soframızdaki lokmaları elimizden kapacakmış gibi yazılar yazılıyor, yorumlar yapılıyor.

Daha önce de yazmıştım: Dünyada ne ucuzdur?... Elin çocuğu ele ucuzdur... Bunun bir adım ötesi de şudur: Vatanını kaybedenler itibarını da kaybeder.

Ne var ki, bu dünya bir imtihan dünyasıdır... Kimi vatanını kaybederek imtihan olur, kimi de bu insanlara merhamet gösterip göstermediği ile imtihan olur.

Özellikli İzmir'de belli bir çevre, Suriyeli mülteciler hakkında kötü söylentiler yayıp, insanları adeta korkutmaya çalışıyor. 

Elbette, fazladan gelen insanlar bazı sorunları da artırır...Ancak, dediğim gibi, biz bunlara sabır ve merhametle yaklaşmazsak Allah da bize sabır ve merhamet göstermeyebilir.

İnsana ve özellikle Müslümana düşen, aç'ı doyurmak, çıplak'ı giydirmek; yolsuza yol olup, sürgüne arka çıkmaktır.

Heyhat...B u ülkede öyle bir zihniyet yaşıyor ki, ülkemize sığınan bu insanlar Suriyeli Müslümanlar değil de, Fransalı Hristiyanlar olsayda daha fazla anlayış ve merhamet gösterirlerdi...

Bir tesellimiz varsa, o da  küçük bir çocuğu kaldırıp yere çarpan bu zalim herife etraftaki insanların tepki göstermesidir...

Demek ki, entel dantel çevreler her ne kadar merhametsizlik pompalasa da sokaktaki insanımız, dini ve örfi ahlakımızı yaşatıyor...

Bu ülke, bu şehir çok göçmene kucak açtı, onları, mal mülk; ev bark sahibi yaptı, Suriyeli mazlumları da yapar...

Sonuçta mülk Allah'ın değil midir?

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..