Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

15 Kasım '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tata'nın organik mutfağı - Hamsi bu mevsimde bol ve ucuz, hadi Hamsiler Konserveye

Kış için hazırlıklar son sürat devam ediyor. Tata'nın amacı bu seferki amacı torununa ve sevenlerine lezzetli hamsi konserveler yapmak... İsterseniz sizin için de yapar tabi... Bu sefer yapım aşamasında bulunamadık. Size garanti ederim ki ürünler sigara içilmeyen ve evcil hayvan olmayan ortamlarda üretilmekte... Tata aslında kimya mühendisi, yani aşçı değil meslek olarak... Ancak mutfak işlerini zevkle yaptığı için olsa gerek tüm yemekleri olağan üstü oluyor...

Tarifine gelince, aslında sır gibi saklıyor ama hatırımızı kıramadı...

Balıklar yıkanarak ayıklanır. 5 litrelik tencereye 3 çorba kaşığı tuz konur. Hamsiler ayıklanarak tencereye atılır. 4 dakika kaynatılarak kevgir yardımı ile hamsiler başka bir kaba alınır, ılımaya bırakılır. Ilık hale gelen hamsilerin kılçıkları ayıklanır.

Başka bir yerde balıkların konacağı minik kavonozlar hazırlanır. Kavonozların içlerine sızma zeytinyağı konur. Salça eklenir - ev salçası tercih ediniz - . Salça ve yağ karıştırılır kavonozun dış yüzeyine 3-4 defne yaprağı yerleştirilerek önceden hazırladığımız hamsiler dizilir. Kavonozların kapakları sıkıca kapatılarak kaynar suda 2 saat kaynatılır. Kavonozları kaynatacağınız su kavonoz seviyesinden fazla olmalıdır.

http://www.annesesi.com/Tatanin%20Organik%20mutfagi%20-%20Balik%20Konserve.htm

www.annesesi.com

 
Toplam blog
: 50
: 3949
Kayıt tarihi
: 03.11.11
 
 

Matematikçi Yüksek Lisans ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara