Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '12

 
Kategori
TV Programları
 

Televizyon, diziler ve tecavüz

Televizyon, diziler ve tecavüz
 

Gündemden düşmeyen konulardan biri, tecavüz vakaları. Her gün haberlerde yeterince izlediğimiz ve üstüne üstlük dizilerde ve filmlerde üzerine basa basa seyrettiğimiz trajedilerden biri bana göre. Televizyon hayatımızın vazgeçilmezlerinden elbet. Aynı zamanda yeni nesil çocuklarımızın ve gençlerimizin örnek aldığı programlarla ve dizilerle dolu. Haberleriyle, dizileriyle, yeri geldiğinde filmleriyle örnek olmalı TV programları. Fakat son günlerdeki dizilerimizde, bolca ve herkesin gözüne basa basa tecavüz sahneleri artmış bulunmakta. Bu yaşta beni bile rahatsız ettiğine göre her yaşta izlenen bu diziler insanları ne derece rahatsız ediyor ya da hoşuna gidiyor bilmiyorum; fakat buna birileri dur demeli.

"Suskunlar "dizisindeki o tecavüz sahnesi herkesi derinden yaraladığına eminim ama yeni jenerasyon gençlerinin bunu örnek aldığından da eminim. Zaten gündemde ve toplumda böyle sorunlar varken, bu kadar tecavüz vakaları yaşanıyorken, üstüne üstlük bu olayın dizilere taşması çok büyük bir ayıp bana göre. Toplumda örnek alınacak daha güzel şeyler varken, insanların reyting için bu tür şeyleri topluma alet etmesi kadar utanç verici bir şey yok.

"Fatmagül'ün Suçu Ne?" dizisindeki o sahne. Eminim hala gençlerin dilinde dalga konusu olarak geçiyordur. Gerek sosyal medyada, gerek internet ortamında hala konuşulan dizilerden biri. Neden? Reytingleri kıran dizilerden biriydi çünkü. Ve hala konuşuluyor.

Buna istinaen hala bu tür sahneler televizyon dizilerinde eklenerek, gayet normalmiş gibi sahnelenerek izleyiciye sunuluyor. Her şey reyting değildir ya da para kazanmak için yeni nesil gençlerimizin zehirlenmesi değildir.

Her geçen gün tecavüzlerin ülkemizde bu kadar artmasına şaşılmamalı. Edep her yerde edeptir tabiki fakat örnek alan bir sürü insan var. Bu şekilde insanları teşvik etmek utanç verici. 5 6 yaşındaki çocuğa baktığımızda bizden çok daha şey bildiğini görüyor ve şaşırıp kalıyoruz yeri geldiğinde. Neden böyle? Televizyon ve medyanın her şeyi bu kadar apaçık ortaya sunmasından.

Sevgili RTÜK buna dur demeli ve dizilere bu şekilde taviz vermemeli diye düşünüyorum.

Sevgilerle

 
Toplam blog
: 99
: 7049
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Bir garip bankacı olmanın yanı sıra, yazarlık yapan; her şeyi olduğu suret için seven bir insanım..