Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '13

 
Kategori
Siyaset
 

Türkiye’yi İran yapmaya çalışan hükümete başlık açılabildiğine göre AB yasaları da sorgulanmalı

Türkiye’yi İran yapmaya çalışan hükümete başlık açılabildiğine göre AB yasaları da sorgulanmalı
 

En son AB ilerleme raporunda Türkiye’de birçok konuda yapılan çalışmalar olumlu bulunmuş ve detayı aşağıda verildiği üzere 3 yıl aradan sonra yeni bir fasıl açılmıştır.

“Türkiye ile AB arasındaki müzakere sürecinde üç yılı aşkın bir aradan sonra yarın yeni bir başlık açılacak. Brüksel'de yapılacak olan Türkiye ile AB asındaki Hükümetler arası Katılım Konferansı'nda "Bölgesel Politika"ya ilişkin 22. başlık konusundaki müzakereler resmen başlatılacak. Böylece, İspanya'nın Dönem Başkanlığı sırasında 30 Haziran 2010 tahininde "Gıda Güvenliği, Veterinerlik ve Bitki Sağlığı"na ilişkin 12. başlığın açılmasından bu yana ilk defa bir müzakere faslı açılmış olacak ve müzakereleri başlatılan fasılların sayısı 14'e ulaşacak.”

Ülkemizde bazı konularda çalışmalar AB’nin istediği gibi yürüyor olabilir; ancak ana konu demokrasidir ve diktatör başbakanın açıkca özel hayata müdahale sayılacak açıklamaları ile ülke çalkalanırken AB Türkiye ilerliyor diyorsa kusura bakmasınlar bu durumda bizler AB’yi de sorgulamak zorunda kalırız. Adamlar İran usulü ahlak polisi kurmaya çalışıyor siz fasıl açmaktan bahsediyorsunuz! Ben olsam görüşmeleri derhal keser adaylık başvurusunu askıya alırdım.

Hangi değerlerinize uymuyorduk, 50 yıldır beklettiniz bizi de, bugün polis evlere zorla girecek,  böyle bir yönetim anlayışını engel görmüyor başlık açıyorsunuz. Yoksa bir okuyucunun “Kerim Korkut’un düşünceleri AB yasalarından daha ileri” şeklindeki sözü doğru mu?

Türkiye ile bizim bilmediğimiz menfaat bağlarınız umurumuzda değil, biz ülkemizde demokrasi istiyoruz; referans olarak seçildiyseniz adam gibi referans olun.  Türkiye’de halkın yarısının diktatör olarak gördüğü birinin icraatları sizi nasıl ikna edebilir ki!

İnanılır gibi değil ya! İktidar partisinin demokrasi karşıtı söylemleriyle ülke çalkalanıyor, başbakanla yardımcısı birbirine girdi, AB’nin tavrına bak. Başbakanın tehditlerinden korktunuz mu yoksa. Sizin ilkeleriniz var. İlkelerinize göre Türkiye’de olanlar ilerleme sayılıyorsa biz Afrika birliğine müracaat edelim. Görünen o ki nasılsa bir şey değişmeyecek.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..